Nuffnang

Advertlets

Pesanan AC

Segala kelemahan dalam Blog ini datangnya dari penulis sendiri, dan semua kesempurnaan datang dari Allah s.w.t.

Kepada sahabat-sahabat Blogger sila linkkan blog Assassin Cyber di bloglist anda dan AC akan linkkan blog anda di list kami.

Kepada anda yang ada artikl menarik dan ingin dikongsikan sila email ke:

E-mail: telebihsudah@gmail.com

FOLLOW JIKA BERANI

Klik Butang Like Di Bawah

TUKAR SIZE FONT

Change Text Size
+A +A +A +A +A

29 November, 2012

Selangor naikkan kadar cukai taksiran kepada pemilik pangsapuri kos rendah.Kerjaan Khalid Ibrahim dengan sukacitanya mengumumkan kepada pemilik pangsapuri kos rendah bahawa diskaun kadar cukai taksiran telah dikurangkan.

Bagi mereka yang kurang faham dengan isi kandungan surat pemberitahuan ini tentunya tersenyum lebar melihat parkataan PENGURANGAN.

Tetapi apa benda yang dikurangkan?

Isi kandungan pekeliling ini sebenarnya berbunyi " PEKELILING HEBAHAN MENGENAI PELAKSANAAN DASAR KENAIKAN KADAR CUKAI TAKSIR KEPADA PEMILIK PETAK PANGSAPURI KOS RENDAH"

Inikah konsep Negeri Berkebajikan yang dilaungkan Kerajaan Selangor. Kepada siapa cukai ini dikenakan?
Kepada pemilik pangsapuri kos rendah. Siapakah pemilik pangsapuri kos rendah ini? Mereka ini adalah kebanyakan dari golongan berpendapatan rendah dan sederhana. Jadi mengapa beban mereka ditambah bukannya dikurangkan. Ada diantara mereka ini yang tidak dapat menikmati air percuma kerana mereka ini menggunakan meter pukal.

Adakah ini menjaga kebajikan rakyat? Yang kaya diberikan segala kemudahan sedangkan yang miskin ditindas tanpa pembelaan.

Adv

Nuffnang 2