Nuffnang

Advertlets

Pesanan AC

Segala kelemahan dalam Blog ini datangnya dari penulis sendiri, dan semua kesempurnaan datang dari Allah s.w.t.

Kepada sahabat-sahabat Blogger sila linkkan blog Assassin Cyber di bloglist anda dan AC akan linkkan blog anda di list kami.

Kepada anda yang ada artikl menarik dan ingin dikongsikan sila email ke:

E-mail: telebihsudah@gmail.com

FOLLOW JIKA BERANI

Klik Butang Like Di Bawah

TUKAR SIZE FONT

Change Text Size
+A +A +A +A +A

22 November, 2012

PAS kata mendoakan kehancuran UMNO sama dengan mendoakan kehancuran Israel & Amerika

Boleh pula disamakan UMNO dengan Israel dan sekutunya Amerika.

Segolongan pentaksub Pas nie kata tidak ada salahnya mendoakan kehancuran UMNO. Ia sama seperti mendoakan Kehancuran Israel.

Alasannya adalah, Umno itu bukan agama dan memerintah tidak berlandaskan agama Islam.

Err... Apakah cetek sangat pemikiran penyokong Pas ini. Bila masa pemimpin UUmno kata Umno itu agama.

Dikatakan juga Umno ini telah memerintah dengan kejam sejak lebih 50 tahun lepas. Tang nie aku setuju. Umno memang kejam, memang kejam sekejam kejamnya. Apa tidaknya, UMNO tidak beri peluang langsung kepada Pas dan Dap untuk memerintah negara sejak sekian lama. Bagi aku ini lah kekejaman Umno yang jelas di mata Pembangkang.

Pembangkang juga kata memang layak Umno didoakan kehancurannya kerana Umno banyak buat rasuah.

Isemen, sebut pasal rasuah pula yer. Pas x pernah beri rasuah ke? Pas tak makan duit rakyat ke? Dap tak beri rasuah ke? Pkr apa pula ceritanya?

Perlu ke aku tulis tang mana rasuah yang aku maksudkan. Seadar menhebut sedikit dari yang banyak. Nik Aziz sogok peserta bersih dengan wang. Nik Aziz juga mengamalkan konsep kronisme. Melantik menantunya sendiri untuk memegang jawatan yang tinggi. Anda pasti tahu pasal hal ini. Kemana hilangnya saluran dana kerajaan persekutuan kepada kerajaan negeri Kelantan setiap tahun?

Kemana perginya kutipan tabung Memali yang berjuta ringgit itu?

Tidak cukup dengan itu. PAS sendiri menandatangani perjanjian bersama rakan sekutu Dap dan Pkr untuk tidak akan mewujudkan konsep Negara Islam dan Hukum Hudud jika PR berjaya merampas Putrajaya.

Apa pula critanya Dap?

Masih ingat lagi tak Lim Guan Eng cuba menyogok Tunku Aziz supaya Tunku aziz tidak keluar dari Dap. Ini bukan rasuah ke namanya.

Menjual tanah kepada 2 pihak yang berlainan.

Bgaimana pula dengan Pkr? Pkr toksa cerita. Bapa rasuah, bapa kepada bapa rasuah ada dalam PKR. Tidak lain tidak bukan Anwar bin Ibrahim.

Salahkah jika Umno bekerja keras untuk membangunkan negra seperti yang kita lihat sekarang ini. Salahkah jika Umno sediakan dana jutaan ringgit bagi tujuan untuk membantu rakyat yang memerlukannya?

Salahkah jika Umno menjadikan Agama Islam sebagai agama rasmi di Malaysia?

Salahkah jika umno menyediakan biasiswa kepada pelajar yang layak. Salahkah kerajaan jika menyediakan kemudahan pinjamn PTPTN kepada pelajar IPTA & IPTS?  Dahuluny sebelum adanya kemudahan PTPTN, ramai dikalangan ibu bapa pelajar yang terpaksa bergadai tanah dan harta pusaka semata-mata nak membiayai perbelanjaan anak di universiti.

Adv

Nuffnang 2