Nuffnang

Advertlets

Pesanan AC

Segala kelemahan dalam Blog ini datangnya dari penulis sendiri, dan semua kesempurnaan datang dari Allah s.w.t.

Kepada sahabat-sahabat Blogger sila linkkan blog Assassin Cyber di bloglist anda dan AC akan linkkan blog anda di list kami.

Kepada anda yang ada artikl menarik dan ingin dikongsikan sila email ke:

E-mail: telebihsudah@gmail.com

FOLLOW JIKA BERANI

Klik Butang Like Di Bawah

TUKAR SIZE FONT

Change Text Size
+A +A +A +A +A

27 June, 2012

DULU LILIN, KINI SALIB

Apa nak jadi dengan PAS nie. Banyak cerita hangat pasal parti artis secondhand nie. Lebih-lebih lagi Nizar Jamaludin yang bapa punya meroyan.

Alah buat apa nak heran dengan Pas, kegilaan dan kesesatan Pas bukannya sesuatu yang baru. Pas dari dulu dah memang sesat.

Nak dijadika cerita, si Nizar nie dulu diberi gelaran Nizar Lilin. Sebab musababnya kerana dia terkantoi pegang lilin bersama-sama dengan acai-acai kiasu. Dia dok pegang lilin tu nak mohon apa aku pun tak tahu.
Memohon dari dewa Ambiga supaya PR berjaya menawan Putrajaya kot.

Ada gambar orang mati la wei. Rupanya si Nizar nie tegah sembah gambar orang mati. Dasyat Tuhan kau yer Nizar. Kau sembah orang mati buat apa? Bukankah kau harus sujud kepada Allah yang satu.

Selain sembah orang mati, Nizar Jamaludin nie semasa himpunan hijau hari tu main salib-salib. Lihat gambar di bawah.


Apa kata anda?

Dengar kata semasa Nizar berucap di stage dia tersasul mendoakan kejatuhan Pas. Alahmdulillah!!
Harap-harap diperkenankan lagi doa kau tu Nizar. Walaupun dah memang sah Pas telah jatuh dari dulu hingga kini, dengan doa ini harap supaya Pas akan ranap seperti yang kau harapkan.

Lihat video di bawah.


Dengar di (0.11)

Dari Nizar Lilin kini, Nizar Salib. Orang PR mesti ada alasan tersendiri pasal salib nie. 

Apabila bekas MB gila meroyan ini mendoakan kejatuhan PAS dalam himpunan raksasa mereka sendiri, ramai yang kata Nizar tergelincir lidah. Uniknya, Nizar tidak membetulkan langsung doa tersebut sebaik selepas itu.

Dan lebih menarik, Nizar tidak pernah mengulas langsung isu doanya kepada PAS ini walaupun disebarkan dengan hebat oleh sibertruper BN.

Hari ini Allah SWT telah tunjukkan kebenaran kepada kami. Nizar sebenarnya tidak tersasul langsung. Kenapa kami kata begitu?!! Lihat no plet motornya di bawah ini:Patutlah semacam sahaja serangan Nizar terhadap BN, rupa-rupanya beliau memendam sayang dalam diam! Bagai sikap sesetengah gadis yang tidak mendapat perhatian, patutlah selalu meroyan seperti orang kehilangan akal. Rupa-rupanya tidak dipedulikan oleh BN selama ini!

MB Zambry perlu mengambil perhatian akan perkara ini. Sebenarnya sudah banyak kali Nizar cuba mendekati BN. Pertamanya ketika kereta beliau terbalik di hadapan bangunan UMNO Perak. Dan kali keduanya, ketika datang menyertai ceramah UMNO yang sedang mendedahkan penipuannya sendiri. Mungkin niat asal beliau ingin menyerahkan borang UMNO ketika itu.

Dan hari ini, Allah SWT tunjukkan pula betapa dalamnya minat beliau untuk menjadi pemimpin BN apabila motor cabuknya sendiri menggunakan no plet special yang kami pasti DS Najib pun tidak dapat!

*Itulah TULAH menderhaka kepada Sultan Johor. Akhirnya terdedah sendiri yang Nizar pakai no plet RARE pada motor cabuk sahaja!

Pssttt...Agaknya Nizar Jamaludin nie ikut jejak langkah siapa sembah mayat orang mati. Gambar di bawah ini boleh menjelaskannya.


Lu pikir la sendiri...


Credit: MyMassa

Nizar Jamaluddin Buat Fitnah Lagi


Kali ini sasarannya adalah TLDM dan Menteri Besar Perak. Selepas memfitnah 67,000 pemandu teksi menerima rasuah, memfitnah Sultan Johor nampaknya Nizar ini tidak berhenti henti mulutnya membuat fitnah. Kerana mulut badan binasa. Kerana mulut Nizar, PAS dan pakatan pembangkang akan binasa dalam PRU13.

Credit: Angin Perubahan


Pengurus Besar Air Kelantan Arah Empat Lelaki Ceroboh Pejabat Pengurus Di Malam Hari?Isu air di Kelantan bukannya perkara baru. Ianya telah berlarutan sejak lebih 10 tahun yang lepas. Kerajaan Pusat pernah memberikan pinjaman mudah sebanyak RM 600 juta bagi membolehkan mereka menyelesaikan masalah tersebut. Namun ianya tidak selesai-selesai sehingga kini.

Sebaliknya ahli lembaga pengarah dan pengurus besar Air Kelantan Sdn Bhd lebih banyak menghabiskan masa dan wang untuk mengadakan lawatan ke luar negara kononnya untuk mempelajari cara pengurusan air. Masalah air belum selesai sehingga kini, tapi wang dihabiskan pula melancong, membeli dan menukar meter-meter baru. Semuanya untuk menolong syarikat kroni yang menjadi pembekal meter.

April lepas SPRM telah melakukan serbuan terhadap AKSB bagi menyiasat penyelewengan yang berlaku dalam syarikat tersebut. Rentetan serbuan dan siasatan SPRM telah membuatkan pengurus besar AKSB,  Mohamad Hanapi Mahmud dan kuncu-kuncunya termasuklah Exco Kerajaan Pas negeri Kelantan, Datuk Md Anizam Abdul Rahman mula merasa resah gelisah dan terasa bahang.

Mereka mula menuduh orang dalaman AKSB yang menjadi hantu SPRM.

Pada 21.Jun.2012 lebih kurang jam 9.30 malam pejabat salah seorang pegurus Air Kelantan, En Yusoff  Bin Yaacob telah dipecah masuk oleh empat orang lelaki.

En Yusoff telah dimaklumkan oleh oleh pengawal keselamatan tentang pejabatnya yang terletak di Tingkat 3 Bangunan PMBK, Jalan Kuala Krai, Kota Bharu telah diceroboh empat lelaki. Susulan pemakluman tersebut En Yusoff telah bergegas ke pejabatnya, dan setibanya di pejabat beliau mendapati empat orang lelaki sedang menggeledah biliknya dan kertas-kertas bertaburan diatas lantai. Salah seorang daripada empat lelaki tersebut sedang menelaah komputernya dan mencetak bahan-bahan dari dalam komputernya.

En Yusoff telah mengubungi pihak keselamatan syarikat dan juga polis. Pihak polis telah menangkap empat lelaki tersebut dan kesemua suspek telah dibawa ke IPD Kota Bharu untuk tujuan siasatan.


Pengurus Besar AKSB - Mohamad Hanapi Mahmud

Agak mengejutkan kerana tiba-tiba Pengurus Besar AKSB , Mohamad Hanapi Mahmud yang mungkin telah dihubungi oleh empat suspek tersebut, telah datang ke balai polis dan membuat laporan polis bahawa beliau yang mengarahkan empat lelaki tersebut menceroboh bilik En Yusoff bagi melakukan siasatan dalaman kerana En Yusoff disyaki dalang dalam memburukkan syarikat.

Jika benar siasatan dalaman sedang dilakukan kenapa tidak mengikut prosedur yang ada. Sepatutnya En Yusoff perlu direhatkan sementara waktu dan pejabatnya disita bagi membolehkan siasatan dalaman dilakukan. Bukannya bertindak ala samseng dengan mengarahkan orang-orangnya menceroboh pejabat En Yusoff di malam hari.

Jika pengurus besar , En Mohamad Hanapi tidak melakukan kesalahan mengapa dia perlu takut dengan En Yusoff sekiranya benar En Yusoff memfitnah ?

Tindakan pengurus besar membuat laporan polis tidak lebih daripada tindakan untuk menutup kesalahan dan penyelewengan yang dilakukan olehnya dan kuncu-kuncunya.

Credit: SeL13

Adv

Nuffnang 2