Nuffnang

Advertlets

Pesanan AC

Segala kelemahan dalam Blog ini datangnya dari penulis sendiri, dan semua kesempurnaan datang dari Allah s.w.t.

Kepada sahabat-sahabat Blogger sila linkkan blog Assassin Cyber di bloglist anda dan AC akan linkkan blog anda di list kami.

Kepada anda yang ada artikl menarik dan ingin dikongsikan sila email ke:

E-mail: telebihsudah@gmail.com

FOLLOW JIKA BERANI

Klik Butang Like Di Bawah

TUKAR SIZE FONT

Change Text Size
+A +A +A +A +A

13 June, 2012

APA LAGI JANJI PAKATAN RAKYAT?


Semalam AC pergi ke Gombak untuk berziarah ke rumah kakak AC yang baru sahaja bersalin baby girl. AC pergi ke Taman Sri Gombak melalui Jalan Kuching. Sepanjang perjalanan banyak banner yang di pasang di kiri dan kanan bahu jalan.

Antara banner yang sempat AC rakam adalah gambar di atas.

TAWARAN PAKATAN RAKYAT KEPADA ANAK MUDA
  • Hapus PTPTN
  • Pendidikan percuma untuk semua rakyat 
Manis mulut Pakatan Rakyat ini bila berjanji. Janji mereka bulan dan bintang, tapi kenyataan yang terpaksa ditelan oleh rakyat di negeri pimpinan Pakatan Rakyat. Bak kata orang habuk pun tarak.

Pssttt...PR janji nak beri pendidikan percuma. Lu ada percaya ka?

Yuran pendaftaran UNISEL dinaikkan oleh kerajaan Selangor
Lu orang klik SINI untuk baca pendedahan ini.


Apa lagi janji Pakatan Rakyat kepada rakyat selangor?

Layan video ini

Klik imej untuk lebih jelas

Mari kita lihat serba sedikit janji-jani Pakatan Rakyat ini yang sampai sekarang masih belum ditunaikan.


Memberi Bantuan & Biasiswa Pelajaran Untuk Anak Selangor

Ada siapa-siapa yang boleh beritahu AC setakat ini banyak mana jumlah wang yang dibelanjakan oleh Kerajaan Selangor bagi tujuan bantuan & biasiswa untuk anak Selangor.

Apa yang menjadi persoalan AC adalah, bila PR berjanji terutama Anwar Ibrahim, janji PR itu tidak dilaksanakan oleh PR tetapi kerajaan pimpinan DS Najib yang akan menunaikan janji-janji manis PR tersebut. 

Buktinya...

Menyebut tentang bantuan persekolahan ini termasuklah memberi bantuan RM50 sebulan seorang bagi pendidikan pra-sekolah. AC nak tanya kepada rakyat Selangor secara jujur, ada tak Pakatan Rakyat menunaikan janji ini? Jika ada sila tinggalkan komen anda di ruang komen. Untuk pengetahuan anda blog ini tidak melakukan tapisan komen anda bebas memberi komen tetapi batas komen anda harus dijaga.

Waduh-waduh!... AC tak tahu nak cakap apa. Pakatan Rakyat yang berjanji BN yang tunaikan. Baca SINI untuk pemberian bantuan RM100 kepada peajar sekolah. Selain itu,  BN di bawah pimpinan DS Najib juga memberikan Voucher buku secara one-off sebanyak RM 200. Baca SINI.

AC nak tanya, berapa lama PR telah memerintah Selangor? Dan berapa tahun pula DS Najib menjawat jawatan Perdana Menteri Malaysia? 

Apa transformasi yang telah dilaksanakan oleh kerajaan PR di Selangor sejak memenangi PRU 12 tahun 2008?

Inikah transformasi dan kejayaan yang dicapai oleh Kerajaan PR di selangor?

 

Dimana SELANGOR ZON BERSIH yang dicanangkan?

Pssttt...AC difahamkan biasiswa untuk anak Selangor diberikan melalui Yayasan Selangor. Mari kita lihat samada setiap sen yang dikendalikan oleh Yayasan Selangor dibelanjakan untuk tujuan biasiswa ataupun sebaliknya.Memberikan Bantuan Kepada Anak-Anak Muda Untuk Mendirikan Rumah Tangga

YB Elizabeth Wong dan YB Hamidah Ali dilantik mengetuai program anti zina pada 2011 dengan peruntukkan berjuta ringgit. Program anti zina ini adalah antaranya bertujuan untuk memberi bantuan kepada anak muda untuk berkahwin. Program anti zina la katakan.

YB Elizabeth Wong ditugaskan untuk mengetuai program anti zina tetapi dia pula yang pergi buat maksiat dengan pasangannya Helmi. 

Anti zina ke promosi zina?
Para pembaca perasan tak, kes maksiat yang berlaku sejak kebelakangan ini banyak berlaku di Selangor, mungkin anda berminat membaca koleksi maksiat, baca SINI. Jadi dimana rasional program anti zina yang diwar-warkan oleh kerajaan Selangor selama ini?


Memberi Elaun Ibu Tunggal Yang Layak

Pada tahun 2009 sebanyak 27,116 kes perceraian telah dicatatkan daripada sejumlah 135,136 perkahwinan didaftarkan pada tahun yang sama. Meskipun ianya bukanlah jumlah dominan jika dibandingkan dengan kadar perkahwinan, namun ia masih wajar untuk digusarkan.
Sekadar mengintai-ngintai statistik kadar penceraian mengikut negeri pada tahun 2008, Selangor mendahului dengan catatan sebanyak 3558, diikuti Kedah 2407, Johor 2329, Kelantan 2266 dan Perak 1951. 

Pembaca sekalian tak terkejut ke bila lihat statistik kes perceraian ini banyak melibatkan negeri pimpinan Pakatan Rakyat. Pernah terfikir tak apa puncanya. Kot-kot pasal YB Pakatan Rakyat nie kan selalu sangat beri kaunseling dengan bini orang, itu yang banyak kes perceraian berlaku.

Dengan jumlah kes perceraian yang tinggi di Selangor, ditambah dengan isteri yang kehilangan suami akibat kematian, janji ini bukan sahaja boleh membantu mengurangkan beban, malah mengelakkan gejala sosial yang disebabkan oleh anak-anak yang merasa tempias kehilangan bapa.

Apatah lagi bila, masalah kegagalan menunaikan nafkah oleh pasangan bercerai telah menjadi punca kepada kesusahan yang dialami oleh ramai ibu tunggal di Selangor terutama yang berpendapatan rendah.

Pelik bin ajaib bagi AC apabila Laman Rasmi Wanita Selangor langsung tidak menyentuh pasal elaun untuk Ibu tunggal. Baca SINI.

Pelik bin Ajaib kan.


Fikir-fikirkan


SEBARKAN


Forum air Selangor: Langat 2 bukan penyelesaian

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim

Bijak memang bijak. Daripada kenyataan Tan Sri Khalid Ibrahim ini, dapat disimpulkan bahawa, krisis air yang bakal melanda Selangor tidak akan dapat diselesaikan dengan mengambil tindakan iaitu perlaksanaan Langat 2. Krisis air hanya akan dapat diselesaikan dengan duduk bersama di meja bulat bersama kroninya sambil makan-makan, minum-minum, gelak besar dan kutuk UMNO.


Inilah jalan penyelesaian yang pada pendapat Tan Sri Khalid Ibrahim akan dapat menyelesaikan masalah krisis air di Selangor.
SHAH ALAM - Projek pembinaan Loji Rawatan Air Langat 2 bukan jalan terbaik untuk meningkatkan kadar bekalan air bersih di Lembah Klang Sebaliknya, perbincangan Forum Air Selangor 2012 merumuskan, wujud keperluan untuk memastikan penyusunan semula industri air di negeri ini perlu dilaksanakan segera bagi memastikan rakyat menerima perkhidmatan air yang lebih baik.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, forum tersebut diadakan bertujuan untuk membincangkan penyusunan industri air di Selangor seperti termaktub dalam Akta Industri Perkhidmatan Air 2006 (Akta 655).

Menurutnya, Akta 655 membolehkan perjanjian di antara syarikat konsesi air digantikan dengan usaha penyusunan semula air di negeri ini. "Sebelum ini, kita dikhabarkan bahawa Selangor akan mengalami krisis air dan kerajaan  Malaysia terpaksa membina terowong untuk menyalurkan air dari empangan di Pahang.

"Namun, berdasarkan forum ini, jika akal kita panjang dan mengambil kira cara yang lain, nampaknya air dari Pahang bukanlah satu isu serius kepada rakyat Selangor," katanya dalam ucapan penggulungan Forum Air Selangor 2012,  di sini, semalam.

Beliau berkata, Kerajaan Negeri telah membuat beberapa cadangan sekiranya perjanjian ini dimansuhkan dan penyusunan semula air dilakukan, tarif air hanya akan berlaku tiga tahun sekali dan tidak melebihi 12 peratus.

"Ini berbeza jika perjanjian ini diteruskan, kerana harga air perlu dinaikkan sehingga 52 peratus," katanya. Ketika ditanya apakah langkah terakhir Kerajaan Negeri sekiranya penyusunan semula air ini tidak dapat dilaksanakan, beliau  berkata, pihaknya akan perjelaskan kepada rakyat tentang situasi sebenar isu ini.

"Langkah terakhir kita adalah bertemu dengan Kerajaan Pusat bagi mendesak mereka menunaikan tanggungjawab seperti yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan. "Namun, jika ini tidak berhasil, saya akan perjelaskan perkara  ini kepada rakyat Selangor apa yang Kerajaan Negeri telah usahakan," katanya.

Berhubung ketiadaan Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas) dalam forum itu, Abdul Khalid menegaskan syarikat konsesi air itu tidak dijemput kerana pernah menyaman Kerajaan Negeri. "Kita hanya menjemput mereka yang  akan memberikan kita maklumat dan menolong usaha penyusunan semula industri air di Selangor," katanya.

Sinar
 

Adv

Nuffnang 2