Nuffnang

Advertlets

Pesanan AC

Segala kelemahan dalam Blog ini datangnya dari penulis sendiri, dan semua kesempurnaan datang dari Allah s.w.t.

Kepada sahabat-sahabat Blogger sila linkkan blog Assassin Cyber di bloglist anda dan AC akan linkkan blog anda di list kami.

Kepada anda yang ada artikl menarik dan ingin dikongsikan sila email ke:

E-mail: telebihsudah@gmail.com

FOLLOW JIKA BERANI

Klik Butang Like Di Bawah

TUKAR SIZE FONT

Change Text Size
+A +A +A +A +A

09 June, 2012

Gosok Kemaluan Ke muka MangsaNEW ORLEANS: Seorang peminat bola sepak Amerika menjadi mangsa serangan seksual penyokong pasukan lawan ketika dia pengsan di sebuah restoran makanan segera, lapor media semalam.

Insiden selepas perlawanan itu menunjukkan remaja lelaki terbabit yang terkulai di meja makan dikerumuni sekumpulan penuntut Universiti Alabama.

Kejadian berlaku di restoran Krystal di New Orleans pada 9 Januari lalu dan dirakam menggunakan kamera telefon bimbit.

Ia menjadi perhatian selepas rakaman berkenaan dimuat naik penuntut Universiti Alabama di YouTube, tetapi dipadamkan tidak lama kemudian.


ANTARA tindakan dibuat penyokong Universiti Alabama ialah mencucuk hidung mangsa yang pengsan di meja makan.

Melalui rakaman itu, seorang pemuda dilihat bertenggek di atas badan mangsa sebelum menggosok kemaluannya ke muka penuntut Universiti Louisiana State (LSU) terbabit.

Laporan mendakwa, kejadian itu berlaku selepas perlawanan bola sepak Amerika di antara dua kolej dan Universiti Alabama mengalahkan LSU 21-0.

Rakaman sepanjang lima minit itu turut menunjukkan sekumpulan remaja berpakaian Universiti Alabama bersorak sambil melukis kartun di muka mangsa.

Sebahagian daripada mereka turut merakam kejadian itu dengan telefon bimbit masing-masing.

Pada satu ketika, terdengar suara seseorang berkata: “Matilah dia.” Kejadian itu berlanjutan apabila penyokong Universiti Alabama itu mencucuk hidung mangsa.

Ketika itu, seorang pemuda terdengar berkata: “Alamak! Saya tak nampak dia bergerak!” sebelum seseorang mencadangkan supaya rakannya “mencurah air” untuk menyedarkan mangsa.

Pemuda yang dibuli itu dilihat terangkat sedikit tetapi mukanya masih tersembam di atas meja dan tidak sedarkan diri.

Ketika itulah seorang pemuda memakai topi besbol mengeluarkan kemaluannya dan memanjat badan mangsa sebelum menggosoknya ke mula lelaki terbabit.

Identiti lelaki yang melakukan serangan itu tidak didedahkan dan tiada pengesahan dia adalah penuntut universiti.

Seorang daripada penuntut dalam klip video itu dikenal pasti sebagai anak Pengarah Sukan stesen televisyen WKRG berusia 22 tahun - DM


PR LAUNGKAN PENDIDIKAN PERCUMA TAPI YURAN UNISEL DINAIKKAN

 
 
Memang benar ... secara diam-diam, UNISEL mahu menaikkan yuran pengajian secara mendadak. Ini antara punca mengapa 1,000 orang pelajar baru UNISEL gagal untuk masuk ke IPT terbabit.

Sekalipun perkara ini berlaku pada tahun 2010, mampukah rakyat dan mahasiswa yang masih lagi menuntut di UNISEL boleh mempercayai kata-kata hikmat Khalid Ibrahim.

Jangan minta Rafizi Ramli untuk menjelaskan perkara ini ... akhir-akhir ini Ketua Strategik PKR sudah mula 'menjilat' Ketua Pemuda UMNO Malaysia untuk lari dari gagasan utamanya dalam memansuhkan PTPTN.


Rakyat dan mahasiswa UNISEL perlu meminta penjelasan dari Khalid Ibrahim untuk tampil beri penjelasan ... apakah dan bentuk pelan penyelesaian yang akan dilakukan akibat penangguhan PTPTN ini.

Rakyat Selangor dan mahasiswa UNISEL perlu melihat dengan teliti bagaimanakah RM30 juta ini akan dibelanjakan bagi membantu pengajian mereka di UNISEL.

Barangkali juga inilah peluang terbaik bagi mahasiswa di UNISEL boleh mengadakan perjumpaan dengan Khalid Ibrahim untuk mengajukan desakan, jika sekiranya masalah-masalah mereka seperti dibawah, masih belum diselesaikan oleh pihak pentadbiran UNISEL. Rasanya belum selesai masalah-masalah ini ...
 
Baca selanjutnya di SINI..

AC kata: Mungkin ada yang kata perkara ini berlaku pada tahun 2010. OK aku setuju, ini berlaku pada tahun 2012, tapi sehingga sekarang yuran UNISEL dah diturunkan ke belum? Belum ada khabar berita lagi kan? 
 
Maknanya sehingga pendidikan percuma terlintas di fikiran Pakatan Rakyat, yuran UNISEL masih belum diturunkan apa maknanya ini? Ini adalah contoh bahawa kerajaan yang diterajui oleh PR tidak mampu untuk menyediakan kebajikan apatah lagi pendidikan percuma yang dicanangkan menjelang PRU13. 

Tidakkah PR terfikir untuk memberikan pendidikan percuma pada tahun 2010? mengapa tidak diperjuangkan pendidikan percuma sebaik menang di Selangor pada PRU12 yang lepas? 
 
Malah, kerajaan Selangor menjadikan UNISEL ini sebagai satu perniagaan dan sumber pendapatan. Inikah yang dikatakan kebajikan? 
 
Semenjak UNISEL berada di bawah kerakusan kerajaan negeri yang diterajui oleh PKR, bermacam-macam masalah yang timbul. Campur tangan politik sangat jelas menyusup dalam pentadbiran UNISEL.
 
 

Adv

Nuffnang 2