Nuffnang

Advertlets

Pesanan AC

Segala kelemahan dalam Blog ini datangnya dari penulis sendiri, dan semua kesempurnaan datang dari Allah s.w.t.

Kepada sahabat-sahabat Blogger sila linkkan blog Assassin Cyber di bloglist anda dan AC akan linkkan blog anda di list kami.

Kepada anda yang ada artikl menarik dan ingin dikongsikan sila email ke:

E-mail: telebihsudah@gmail.com

FOLLOW JIKA BERANI

Klik Butang Like Di Bawah

TUKAR SIZE FONT

Change Text Size
+A +A +A +A +A

31 May, 2012

KAREER POLITIK SHAHRIZAT BERAKHIR, SPRM DAPATI SHAHRIZAT TERLIBATMembaca tajuk artikel ini sahaja sudah cukup untuk memberikan gambaran kepada isi artikel yang sebenar.  Mari kita ikuti isi kandungan artikel "Kareer Politik Shahrizat Berakhir, SPRM Dapati Shahrizat Terlibat"

Agenda Daily - Datuk Seri Shahrizat Jalil boleh menarik nafas lega.Isu utama yang menghantui karier politiknya sudah beres.

Pengerusi Panel Penilaian Operasi Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) ,Tan Sri Dr Hadenan Jalil hari ini mengumumkan bahawa bekas Menteri Pembangunan Wanita,Keluarga dan Masyarakat itu didapati tidak terlibat dalam proses keputusan memberi pinjaman RM250 juta kepada NFC.

NFC adalah syarikat yang dipimpin oleh suaminya Datuk Seri Dr Mohamed Salleh Ismail.

Hanedan berkata bekas menteri itu tidak terlibat dalam keputusan memberi kontrak kepada NFC.

Beliau memberitahu maka siasatan mengenai penglibatan Shahrizat ditutup.

Shahrizat telah letak jawatan sebagai menteri baru-baru ini menjelang suaminya didakwa di mahkamah atas kes NFC.

Beliau kini masih memegang jawatan Ketua Pergerakan Wanita UMNO Malaysia.- 31/5/2012

AC kata: Jangan marah ye PR.
 

DI MANA ARAH KIBLAT YANG BETUL?


AC mungkin tidak layak untuk membangkitkan perkara berkaitan agama memandangkan AC bukanlah seorang insan yang sempurna dalam aspek keagamaan. 

Namun apabila manusia biasa seperti AC melihat gambar di atas. AC yakin gambar di atas ini adalah gambar seorang Tok Guru yang diagungkan di Malaysia terutamanya di negeri yang mendapat jolokan Serambi Mekkah. Tok Guru yang dimaksudkan ini adalah, AC yakin ianya adalah Nik Aziz Nik Mat, yang juga merupakan Menteri Besar Kelantan serta Mursyidul Am Pas.

Apa yang mejadi persoalan dalam benak AC adalah, di mana arah kiblat Nik Aziz ketika bersolat? Cuba para pembaca sekalian lihat pada bayang-bayang Nik Aziz itu. 

Jika benar Nik Aziz solat mengikut arah kiblat yang betul, bayang-bayang tentunya akan berada di belakang nya. Tapi dalam gambar di atas, bayang-bayang jatuh di sebelah kiri.

Sila betulkan AC jika AC tersilap. Mohon perbetulkan AC bagi siapa-siapa yang arif dalam bab agama.

Adakah Nik Aziz lupa mengaji bagaimana nak menentukan arah kiblat?


Ahli Majlis Fatwa Masjidil Haram Sergah Nik Aziz

 
KUALA LUMPUR 27 Mei - Ahli Majlis Fatwa Masjidil Haram, Sheikh Dr. Sulaiman Saloomi (gambar) menegaskan, fatwa propaganda yang mengatakan seseorang itu akan masuk syurga jika mengundi parti tertentu adalah suatu kejahilan, kebodohan dan kesesatan.

Menurut Profesor Jurusan Akidah, Mazhab dan Firaq, Universiti Ummul Qura, Mekah itu, ia tidak sepatutnya keluar daripada mulut orang yang berakal, lebih-lebih lagi dari seorang muslim yang peka dirinya diawasi Allah dalam setiap percakapan serta perbuatan.

Jelas beliau, syurga adalah nikmat, rahmat dan kelebihan yang dikurnia Allah kepada sesiapa yang dapat melaksanakan tuntutan ubudiyah bukan kepada mana-mana pengundi manakala neraka pula adalah azab Allah ke atas mereka yang sesat, kufur atau syirik.

''Antara amalan ketaatan kepada Allah dan penolakan daripada apa yang telah dilarang ialah menolak kepuakan dan menjauhi kepartian. Tidak ada dalil al-Quran dan Sunah untuk melibatkan diri dengan kepartian atau menjadikannya jalan kepada perkara baik dan betul.

''Bahkan ia adalah bidaah dari Barat (iaitu kepartian). Ia tidak wujud pada umat Islam dalam kurun terawal (zaman Rasulullah SAW, para sahabat dan at-tabiin),'' katanya dalam wawancara bersama Mingguan Malaysia yang disiarkan hari ini.

Sulaiman yang kemudiannya ditanya tentang seruan pemimpin parti tertentu terhadap kepelbagaian agama dan mengatakan semua agama adalah sama berkata, pendapat itu adalah kufur dan golongan yang berpegang dengan pendapat sedemikian di zaman silam ialah Ikhwan Safa.

Mereka ini katanya, terdiri di kalangan Syiah Batiniyah yang muncul di abad ketiga Hijrah serta telah dihukum kafir oleh semua ulama Hanafi, Shafie, Maliki dan Hambali kerana berkata secara literal bahawa : ''Pandangan kami mencakupi semua mazhab dan agama kami mencakupi semua agama.''

''Pendapat itu adalah suatu kekufuran kerana agama yang sebenarnya di sisi Allah ialah Islam sahaja dan tiada agama lain yang setanding dengannya. Pada zaman moden ini lahir doktrin Freemason yang menyeru supaya mengingkari semua agama atau menyeru kepada penyatuan semua agama dalam satu mazhab.

''Ini adalah perbuatan murtad dan keluar dari agama Allah,'' tegas beliau.

Mengenai usaha menumbangkan kerajaan sedia ada di negara ini serta menyeru supaya diadakan demonstrasi jalanan, katanya, usaha itu bukanlah jalan kedamaian.

''Agama rasmi Malaysia adalah Islam dan syiar Islam (di negara ini) adalah nyata. Maka adalah menjadi kewajipan untuk nasihat menasihati dan membuat perdamaian. Ini adalah Manhaj (Prinsip Dasar) Nabi Muhammad SAW.

''Manakala demonstrasi jalanan adalah meniru perbuatan Barat yang jauh lebih banyak mendatangkan kerosakan dan kemudaratan ke atas umat Islam daripada kebaikan yang diharapkan,'' jelasnya.

Sementara itu, Sulaiman ketika memberi reaksi terhadap kaedah kafir mengkafir yang digunakan oleh sesetengah orang Islam dan ahli politik untuk memancing undi berkata, ia tidak dibenarkan terutama jika digunakan terhadap seorang muslim yang masih lagi mengamalkan amalan Islam yang zahir serta masih mengucap dua kalimah syahadah.

Katanya, sesiapa yang menggunakan pendekatan itu terhadap umat Islam maka tuduhan tersebut akan kembali kepadanya sebagaimana yang telah disabdakan Rasulullah SAW yang bermaksud : ''Sesiapa yang berkata kepada saudara Islamnya 'Wahai Kafir' tuduhan itu akan kembali kepadanya.''

''Adalah menjadi suatu kewajipan ke atas setiap muslim untuk berbaik sangka dengan saudara seIslam dan bergaul dengan cara yang baik,'' jelasnya.

Dalam pada itu, beliau menegaskan seseorang muslim tidak dibenarkan untuk bersepakat dengan mana-mana orang bukan Islam dalam apa jua keadaan sekalipun untuk menentang saudara seagama.

Kata beliau, sejarah dengan jelas telah membuktikan minoriti bukan Islam tidak akan mengundi untuk parti Islam melainkan jika parti Islam itu berkompromi sesuatu dari agama dan perbuatan tersebut boleh mendatangkan bahaya besar kepada umat Islam.
 Utusan

SAH!! DATUK SHAFEE SAHKAN AZMIN ALI PENGAMAL RASUAH #1 DI MALAYSIAPUTRAJAYA: Bekas Ketua Pengarah Badan Pencegahan Rasuah (BPR), Datuk Shafee Yahaya, semalam mengakui mengesyorkan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim, pada 1995 supaya mengambil tindakan disiplin terhadap Setiausaha Sulitnya, Mohamed Azmin Ali selepas siasatan rasuah dijalankan ke atasnya.

Tanpa mengulas sama ada cadangannya diterima atau tidak oleh bekas Timbalan Perdana Menteri itu, Shafee menyangkal pernah mengarahkan pegawai penyiasat (IO) memberhentikan siasatan separuh jalan sambil menegaskan setiap siasatan BPR perlu diselesaikan oleh IO melainkan mendapat arahan sebaliknya.

Beliau berkata, siasatan terhadap aset Mohamed Azmin dilakukan mengikut peraturan dan menafikan bertindak di luar bidang kuasa apabila mengarahkan pegawainya menutup fail siasatan rasuah membabitkan Mohamed Azmin pada 1995.

Kelmarin, pengarang portal Malaysia Today, Raja Petra Kamaruddin mendakwa mendapat maklumat daripada seorang bekas pegawai kanan BPR, yang menyerahkan dokumen sulit bertarikh 15 Mei 1995 di London bulan lalu mengenai salah guna kuasa oleh Anwar bagi menghalang BPR meneruskan siasatan rasuah terhadap Mohamed Azmin.

Raja Petra mendakwa berdasarkan dokumen itu, BPR mempunyai bukti jelas Mohamed Azmin dan isteri, Shamsidar Taharin memiliki saham, rumah dan kereta mewah bernilai kira-kira RM1.5 juta dan hampir RM10 juta dalam bentuk wang tunai serta cek.

Shafee yang menjadi Ketua Pengarah BPR ketika itu ketika dihubungi berkata: "Mana bukti yang saya arahkan IO menghentikan siasatan? Ada tiga tindakan yang boleh diambil dalam setiap siasatan, yang pertama ialah pendakwaan disusuli dengan tindakan disiplin.

"Sekiranya individu terbabit ialah penjawat awam dan tiada elemen rasuah tetapi wujud keadaan yang mana seseorang itu mempunyai banyak hutang atau hidup melebihi kemampuan, tindakan disiplin boleh diambil. Ketiga, adalah pilihan terakhir yang mana kita menutup siasatan sekiranya tiada kes untuk dijawab."

Ketika siasatan dijalankan, Mohamed Azmin dikatakan hanya memperoleh pendapatan bulanan RM2,442 sebagai Setiausaha Sulit.

Mengulas pendedahan itu, Shafee meminta pemberi maklumat tampil membantu siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Ditanya mengenai butiran siasatan yang menunjukkan Mohamed Azmin hanya perlu dikenakan tindakan disiplin dan syor yang beliau kemukakan kepada Anwar, Shafee berkata ada maklumat berkaitan kes Azmin yang tidak ada dalam failnya.

Beliau berkata, tidak ada elemen kukuh bagi membuktikan rasuah dalam kes itu tetapi berkata siasatan juga mendapati Azmin ketika itu banyak berhutang.

Ditanya sebab kertas siasatan tidak dirujuk kepada Peguam Negara (AG), Shafee berkata itu adalah tanggungjawab pegawai bawahannya, sambil menambah adalah mustahil bagi pegawai atasan memantau semua kes dan butirannya.

"Memandangkan kes ini berprofil tinggi, siasatan polis juga sepatutnya sudah meliputi semua sudut. Kenapa pula mereka (polis) tidak membuat sebarang cadangan kepada AG ketika itu?

"Sepatutnya, tidak ada apa-apa isu lagi berkaitan kes ini melainkan Suruhanjaya Siasatan Diraja ditubuhkan bagi menelitinya dengan lebih terperinci," katanya. -BH

Bagi pembaca yang belum mengetahui pangkal cerita berprofile tinggi Azmin Ali ini, sila baca sini

Cuba lihat pada ayat yang berwarna merah. "mengakui mengesyorkan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim, pada 1995 supaya mengambil tindakan disiplin terhadap Setiausaha Sulitnya, Mohamed Azmin Ali selepas siasatan rasuah dijalankan ke atasnya" 

Ini bermakna Datuk Shafee, dalam kertas siasatan tersebut telah mendapati Azmin Ali dan isteri Shamsidar Taharin terlibat dalam rasuah. Ini kerana keupayaan kuasa beli semasa mereka melebihi daripada kemampuan kewangan sebenar. 

Semasa siasatan dibuat mendapati gaji Azmin hanya RM2,442.00 sebulan tetapi mampu untuk membeli 2 buah rumah iaitu rumah pertama:double storey banglow di Setapak  harga RM284,118 dengan deposit sebanyak RM14,181 dan bayaran bulanan sebanyak RM3,376.75. Manakala rumah kedua:rumah berkembar di Taman Melawati harga RM210,000 dengan deposit sebanyak RM60,000 dan bayaran bulanan sebanyak RM1,110.35. Jika dicampurkan kedua bayaran bulanan ialah sebanyak lebih kurang RM4,500.00. Ini sahaja dan menunjukkan hutang Azmin melebihi sekali ganda gaji bulanan beliau. Di mana Azmin mendapat wang tambahan untuk menampung bayaran hutang ini?? Bukan itu saja, tak mungkin semua gaji Azmin di gunakan untuk membayar hutang rumah?? Bukankah ini sahaja dah mencukupi menunjukkan Azmin mempunyai pendapatan yang lain. Itu tidak diambil kira lagi dimana Azmin mendapat wang untuk membayar wang deposit rumah-rumah tersebut. 


Siasatan yang dijalankan oleh BPR juga membuktikan Azmin memiliki 2 buah kenderaan iaitu BMW no plat BBN 3 berharga RM160,529.85.81 dimana bayaran deposit sebanyak RM120,529 dan bayaran bulanan pula sebanyak RM875 sebulan. Kereta kedua pula Proton Perdana no plat WDU 64 berharga RM80,767.81 dengan ansuran bulanan sebanyak RM700. Jika kita lihat komitmen bulanan bagi kedua kereta ini ialah lebih kurang RM1,700. RM1,700 pada ketika itu nilai yang besar. Mana tak nya klu dilihat gaji setiausaha sulit TPM pun pada masa tu baru RM2 ribu lebih.

Cuba lihat video ceramah Azmin Ali dia atas. Azmin mencabar pihak berkuasa untuk membuktikan bahawa dia mempunyai satu saham terbitan khas.Kepada Azmin Ali buktinya ada di bawah ini. Semua senarai saham telah disenaraikan oleh BPR.

Baca sampai habis. Ulasan panas di bawah sekali.

Adv

Nuffnang 2