Nuffnang

Advertlets

Pesanan AC

Segala kelemahan dalam Blog ini datangnya dari penulis sendiri, dan semua kesempurnaan datang dari Allah s.w.t.

Kepada sahabat-sahabat Blogger sila linkkan blog Assassin Cyber di bloglist anda dan AC akan linkkan blog anda di list kami.

Kepada anda yang ada artikl menarik dan ingin dikongsikan sila email ke:

E-mail: telebihsudah@gmail.com

FOLLOW JIKA BERANI

Klik Butang Like Di Bawah

TUKAR SIZE FONT

Change Text Size
+A +A +A +A +A

16 May, 2012

HOT!! PKNS PENYUMBANG UTAMA DANA PRU 13 PAKATAN RAKYAT!!?


 
 
Di atas nasihat Penasihat Kewangan Negeri,PKR turut mencari lain-lain sumber kewangan yang lebih untuk pilihanraya selain dari sumber asing.Antara yang dikenalpasti untuk menjadi ‘golden geese’ (angsa bertelor emas) kepada PKR adalah PKNS.Setakat ini,menurut sumber HQ,beberapa projek PKNS sudahpun menyalurkan sejumlah dana kepada tabung pilihanraya.

Perjanjian pembangunan secara joint venture adalah jalan yang paling selamat.Antara projek yang dikatakan menjadi sangat penting kepada dana pilihanraya sekaligus mempertahan Selangor adalah seperti berikut :

1.Datum Jelatek (mixed development consisting of four residential towers and retail podium) bernilai RM900 juta
2.Sports City,Kelana Jaya (sports-themed mixed development) bernilai RM1.8 billion
3.PJ Sentral Garden City,Petaling Jaya (integrated urban regeneration project) bernilai RM2.6 billion.[Khabarnya kebanyakan ‘kickback’ akan disalurkan kepada DAP.]
4.PJ Elevated City (SoHo suites, retail space, al-fresco restaurants, hostels) bernilai RM3 billion
5.Aquavilla,Shah Alam (gated community) bernilai RM20juta
6.90 degrees Residence 1,Selangor Science Park, Cyberjaya bernilai RM118.16 juta
7.Aura,Setia Alam (gated community) bernilai RM58 juta
8.Menara Worldwide bernilai RM350 juta

Jumlah semua bernilai RM8,884.16 juta atau RM8.9 billion.
 
 

 
Mengundi PAS bermakna mengundi DAP...
DAP anti Islam...
DAP anti Melayu...
 
 

Demokrasi Ala DAP ‘Pilih Bulu’ Dan ‘Pak Turut’KUALA LUMPUR, 15 Mei – Penganalisis politik tempatan, Prof. Datuk Dr. Abdul Halim Sidek menganggap tindakan pemimpin Melayu DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim keluar dari parti tersebut adalah satu langkah yang amat bijak dan wajar dibuat.

Tunku Abdul Aziz yang telah dikecam hebat pembangkang kerana mengkritik perhimpunan haram Bersih 3.0 pada 28 April lalu telah mengumumkan keluar daripada parti itu berkuat kuasa serta-merta.

“Inilah sikap orang yang mempunyai pendirian tegas, bijaksana dan wajar dihormati kerana berpegang teguh kepada prinsipnya dan tindakan meninggalkan parti DAP adalah satu langkah yang wajar apatah lagi parti tersebut lebih cenderung kepada politik cauvinist dan pilih bulu,” katanya kepada UMNO-Online.

Terang beliau, perkara membabitkan Tunku Abdul Aziz selaku Naib Pengerusi sendiri bertindak keluar dari DAP akibat dipulaukan setelah beliau melontarkan pandangan yang bertentangan dengan kehendak kepimpinan tertinggi.

“Inikah sebenarnya demokrasi yang dilaungkan sebagaimana nama DAP iaitu Democatic Action Party sedangkan apa yang dilakukan terkeluar dari landasan demokrasi itu sendiri sebaliknya apa yang diamalkan ibarat pentadbiran kuku besi iaitu setiap ahlinya mesti tunduk kepada arahan dan kata-kata dari kepimpinan pusat.

“Apa yang berlaku ini adalah mesej jelas kepada rakyat bahawa DAP ini adalah parti yang langsung tidak demokrasi kerana suara demokrasi yang sebenar akan memberi ruang untuk perbezaan pendapat namun perkara sebaliknya yang berlaku dalam DAP akan dikecam dan dipulau,” tegasnya.

Sebelum ini, Tunku Abdul Aziz yang juga Senator Dewan Negara menggemparkan sesi sidang dewan apabila secara terbuka menyatakan bantahan terhadap penganjuran perhimpunan Bersih 3.0 di Dataran Merdeka kerana berdasarkan pengalaman serta pemerhatian terhadap penganjuran beberapa perhimpunan jalanan di luar negara yang kononnya aman tetapi berakhir dengan keganasan.

“Demokrasi yang sebenar akan memberi ruang untuk perbezaan pendapat, mendengar dan menghormatinya malahan dalam Barisan Nasional ada juga para pemimpinnya yang bertentangan idea tetapi masih kekal dan terus diterima,” katanya yang juga pensyarah undang-undang di Universiti Malaysia Kelantan.

Tunku Abdul Aziz turut mengesahkan bahawa DAP tidak akan menyambung tempoh keanggotaannya sebagai Ahli Dewan Negara yang bakal berakhir 31 Mei ini yang dikatakan ekoran daripada kenyataannya yang menolak perhimpunan jalanan ketika membahas titah ucapan Yang di-pertuan Agong di Dewan Negara.

“Inilah bukti sikap provokatif pembangkang yang mahukan ahlinya berperanan sebagai ‘pak turut’ saja dalam semua hal,” katanya.

Tunku Abdul Aziz menyertai DAP pada 2008 dan dilantik sebagai Senator pada 2009 bagi kuota kerajaan negeri Pulau Pinang. - MediaUMNO


Mengundi PAS bermakna mengundi DAP...
DAP anti Islam...
DAP anti Melayu...

 

Najib: Video Bukti 'Sepetang Bersama PM' Berjalan LancarPerdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata perbuatan dua tiga orang cuba berbuat bising semasa majlis pertemuan beliau dengan rakyat Malaysia di London kelmarin tidak mencemarkan majlis tersebut.
 
"Ia tidak menganggu saya dan suasana dapat dikawal selepas dua tiga minit. Kita akan menayangkan (rakaman) video mengenai majlis tersebut secara keseluruhan," katanya pada pemberita Malaysia di London semalam.
  
Beliau berkata tindakan untuk menayangkan rakaman video itu diambil kerana kemungkinan ada pihak yang akan cuba memberi persepsi yang berbeza mengenai perkara itu.
  
"Jadi kita terpaksa membetulkan, hakikat apa yang telah berlaku dan ramai yang hadir semalam termasuk Pesuruhjaya Tinggi Malaysia ke United Kingdom, Datuk Seri Zakaria Sulong,” katanya.
   
Adalah difahamkan rakaman video itu akan dimuatnaik ke dalam blog 1Malaysia.
  
Semasa sesi "Sepetang Bersama Perdana Menteri" yang dihadiri 1,500 orang kelmarin, dua tiga orang muncul pada majlis tersebut dan berbuat bising.
  
Najib berkata sejumlah besar tetamu di majlis itu begitu mesra dengan beliau, mereka bersalaman dengannya sambil memberi kata-kata perangsang serta ramai yang meminta bergambar bersamanya.
  
"Ini menunjukkan bahawa perbuatan yang dilakukan oleh dua tiga orang itu tidak mencemar majlis tersebut, ia telahpun diduga. Akibat limpahan daripada demonstrasi BERSIH 3.0 baru-baru ini, sudah tentu mereka akan mengambil kesempatan eksploit kehadiran saya bagi kepentingan mereka sendiri," katanya.
  
Beliau berkata sebahagian besar rakyat Malaysia cintakan keamanan dan tidak suka kepada kekacauan. Mereka menghormati prinsip keluhuran undang-undang.
  
"Ini dapat dilihat apabila saya berbual dengan mereka yang hadir, bukan sahaja apa yang mereka luahkan begitu positif, tetapi juga telah menerpa ke hadapan untuk bergambar dengan saya," katanya.

Tetapi seperti biasa, katanya, ada segelintir yang kecil yang cuba "hijack" untuk tujuan tertentu.
  
"Ini adalah kes di mana sekumpulan minoriti kecil cuba dominate keadaan dan suasana. Sebab itu sebagai kumpulan majoriti kita tidak boleh membenarkan perkara ini dan kita tidak akan rasa tertekan dalam perkara ini," tambahnya.
  
Najib dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor tiba pada Isnin untuk lawatan kerja dua hari ke United Kingdom. Perdana Menteri menerima jemputan Putera Wales, Putera Charles, untuk menghadiri majlis resepsi sempena penganugerahan Carter Diraja kepada Pusat Pengajian Islam Oxford pada petang ini.- Bernama

Fakta Mengenai Kebebasan Media Dan Bersuara Ala Pakatan RakyatAgenda Daily - Slogan demokrasi, kebebasan media, kebebasan bersuara, ketelusan, tadbir urus yang baik (good governance) dan macam-macam lagi adalah antara slogan yang sering dilaungkan oleh parti politik.

Tidak ketinggalan pakatan 3P - DAP, Pas dan PKR. Memang menarik kata-kata itu tetapi sejauh mana keupayaan untuk melaksanakannya?

Berjanji dan bercakap sebelum berkuasa memang mudah kerana modalnya hanyalah air liur tetapi untuk mengotakannya setelah berkuasa bukanlah senang. Jika janji dikota pun mungkin melibatkan kroni atau suku sakatnya. Kata orang sekadar ada, bagi ‘menutup mulut’ pengkritik dan jika tidak mampu dilaksanakan, mereka akan menuding jari mencari silap orang lain. Akhirnya janji yang ditabur hanyalah janji palsu dan terjadi cakap tak serupa bikin atau bikin tak serupa cakap.

Kebebasan Media

Adakah pakatan 3P benar-benar mengamalkan kebebasan maklumat melalui media? Selepas memerintah Pulau Pinang, Perak dan Selangor, kebebasan media hanya menjadi slogan. Di Selangor, Utusan Malaysia diharamkan penjualannya di semua pejabat kerajaan negeri termasuk pihak berkuasa tempatan.

Baca boleh tetapi bukan untuk dijual. Malahan agensi di bawah kerajaan negeri juga khabarnya diharamkan untuk membeli iklan. Keadaan yang sama juga berlaku di Perak ketika pemerintahan 3P. Di Pulau Pinang, wartawan yang tidak ‘sehaluan’ dengan kerajaan negeri akan ‘digam’, tidak dibenarkan membuat liputan di Komtar, bangunan yang menempatkan ‘Kabinet’ kerajaan negeri DAP. Wartawan media cetak dan elektronik sudah mengalami pengalaman ‘dipulau’ oleh kerajaan negeri.

Wartawan Utusan Malaysia bukan saja tidak dijemput meliputi sebarang majlis yang melibatkan Ketua Menteri tetapi juga dilarang membuat liputan Persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) sedangkan rakyat berhak tahu apa yang berlaku di dewan kerana di situ ada wakil rakyat yang mewakili parti politik yang menyokong kerajaan negeri dan sebaliknya.

Malahan baru-baru ini juga, Lim Guan Eng sebagai Ketua Menteri di- dakwa cuba mempengaruhi sekolah Cina di negeri itu supaya tidak melanggan Utusan Malaysia dan Berita Harian. Inikah kebebasan media yang dilaungkan oleh Parti Tindakan Demokratik itu? Entah apa nasib media cetak yang tidak sehaluan dengan DAP jika mereka menduduki Putrajaya.

Baru berkuasa di sebuah negeri, mereka sudah mengawal ‘pergerakan’ media tertentu. Secara tidak langsung, kerajaan DAP sudah ‘menguasai media’. Mereka boleh menentukan siapa yang boleh buat liputan dan siapa yang tidak. Di Pulau Pinang, Guan Eng sudah pun merealisasikan hasrat bapanya, Lim Kit Siang pada satu masa dulu untuk menjadi ‘ketua menteri yang berkuasa’.

Berbalik kepada Selangor, walaupun Utusan Malaysia diharamkan penjualan di premis kerajaan negeri, baru-baru ini terbongkar kegiatan pihak tertentu memasukkan akhbar Selangor Kini terbitan kerajaan PKR dan Harakah terbitan Pas ke dalam akhbar Utusan Malaysia dan Mingguan Malaysia.

Siapakah yang bertanggungjawab? Apakah motif di sebalik kerja kotor ini? Walaupun tidak melibatkan keseluruhan akhbar itu tetapi sedikit sebanyak ia cuba mempengaruhi pembaca Utusan Malaysia.

Kebebasan Bersuara

Lihatlah apa yang berlaku kepada Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Dr. Hasan Ali yang ketika itu menyandang jawatan Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Agama, Adat-Adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor dan Naib Pengerusi DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim yang ketika itu menyandang jawatan Ahli Dewan Negara.

Mereka menjadi mangsa kerana menentang dua perhimpunan yang tidak sepatutnya diadakan. Dr. Hasan dipecat kerana beliau bersuara supaya rakyat tidak diheret menyertai perhimpunan haram Kempen Bebaskan Anwar 901 pada 9 Januari 2012 semata-mata bagi mempertahankan isu peribadi Anwar Ibrahim.

Beliau yang tidak rela anak-anak muda diheret sama dalam perhimpunan itu membidas Pesuruhjaya Pas Selangor, Dr. Abdul Rani Osman yang menggesa ahli parti itu untuk menyertai perhimpunan tersebut. Akibat kenyataannya itu, Dr. Hasan dipecat tanpa dipanggil membela diri. Pemecatan serta merta itu menyebabkan beliau digugurkan sebagai Exco Kerajaan Negeri Selangor.

Begitu juga nasib yang menimpa Tunku Abdul Aziz. Naib Pengerusi DAP ini bersuara menyatakan pandangannya yang tulus ikhlas sebagai rakyat Malaysia. Beliau menolak demonstrasi Bersih 3.0 diadakan di Dataran Merdeka kerana DBKL tidak membenarkannya.

Pada masa yang sama, pengalamannya juga menunjukkan dalam kebanyakan kes, demonstrasi aman akan bertukar menjadi ganas. Baginya jika polis menasihatkan untuk menukar laluan dan tempat berhimpun, itu adalah apa yang patut dilakukan kerana polis adalah pihak berkuasa keselamatan.

Jangan langgar undang-undang. Kesimpulannya Abdul Aziz mahu semua pihak mendukung salah satu prinsip Rukun Negara iaitu Kedaulatan Undang-Undang.

Tetapi pandangannya tidak selari dengan kehendak pemimpin utama DAP terutama Guan Eng dan bapanya Kit Siang yang mahu rakyat menyertai demonstrasi Bersih 3.0 itu walaupun undang-undang melarangnya.

Akhirnya sebagai pembalasan, DAP tidak melanjutkan tempoh Senator beliau yang akan berakhir pada 31 Mei. Begitulah laungan kebebasan bersuara dalam parti demokratik itu yang sebenarnya terpaksa mengikut ‘syarat’ yang ditetapkan. Ia amat terbatas. Anda boleh bersuara tetapi jangan menyongsang pendirian parti.

Bagi Dr. Hasan dan Abdul Aziz, mereka sepatutnya berdiam diri dan membiarkan ‘kemungkaran’ berlaku. Mereka perlu diam walaupun tahu perhimpunan seperti itu mengganggu privasi banyak pihak - orang awam tempatan, pelancong, pemandu teksi, peniaga dan sebagainya.

Nampaknya, hadis ‘katakanlah kebenaran itu walaupun ia pahit’ tidak boleh dipakai oleh pemimpin Pas, apatah lagi DAP walaupun corak pemerintahannya mahu mengikut seorang khalifah. Mungkin rakan-rakan Exco Melayu Islam dalam kerajaan negeri Pulau Pinang perlu menerangkan kepada Guan Eng mengenai maksud hadis ini.

Apakah perasaan DAP jika orang lain melanggar undang-undang? Apakah undang-undang ini tidak boleh dipakai?

Nasib baik Abdul Hadi Awang adalah Presiden Pas. Jika tidak, beliau juga akan mengalami nasib seperti Hasan Ali dan Abdul Aziz kerana bercakap tidak senada atau selari dengan pendirian pakatan 3P. Mujurlah Karpal Singh (Pengerusi DAP) hanya meminta Abdul Hadi ‘diam’, bukannya meminta disingkirkan.


Mengundi PAS bermakna mengundi DAP...
DAP anti Islam...
DAP anti Melayu...


DAP CUBA BELI TUNKU AZIZAgenda Daily - Mana agaknya Lim Guan Eng nak sorok muka dengan pendedahan terbaru Tunku Abdul Aziz Ibrahim ini.

DAP selalu mengambarkan ia sebuah parti yang ‘baik-baik’,tak main duit dan sogok jawatan.

Apa yang berlaku pada Naib Pengerusi DAP yang letak jawatan Selasa membuka habis pekong yang terselindung selama ini.

Dalam interbiu dengan akhbar The Star yang disiar Rabu,Tunku Aziz mendedahkan Guan Eng ada menelefon pada hari Ahad lalu untuk memujuknya jangan keluar parti.

Ganjaran yang menjadi umpan Ketua Menteri Pulau Pinang itu ialah fellow dalam badan pemikir Penang Institute yang membolehkannya ‘berjalan sakan’ 

Katanya kemudianya Setiausaha Politik Ketua Menteri itu,Zairil Khir Johari pula menelefonnya bagitau tawaran itu datang dengan ganjaran elaun RM50,000.

Ini semua sebagai ganti jawatan Senator beliau yang tidak disambung semula.

Tunku Aziz bukanlah orang sebarangan.Beliau adalah bekas penasihat Bank Negara dan bekas Naib Presiden Tranparency International.

Nak main-main dengan orang macam ini ..maka Guan Eng kena sebijik dimuka bila beliau sifatkan Setiausaha Agung DAP itu ‘biadap’.

Katanya mereka tiada adap dan tiada rasa hormat pada orang.

Lebih teruk lagi Tunku Aziz kata Guan Eng orang yang tidak boleh dipercayai.

Katanya keputusan letak jawatan parti itu adalah muktamad dan tidak boleh dipujuk lagi.


Mengundi PAS bermakna mengundi DAP...
DAP anti Islam...
DAP anti Melayu... 

 

Aktiviti Pembalakan Rakus Azizan RazakMyKMU - Pendedahan di beberapa buah blog pro-UMNO/BN dari Kedah baru-baru ini mengenai skandal aktiviti pembalakan di beberapa hutan simpan di negeri itu benar-benar mengejutkan ramai pihak.

Meskipun ia dianggap remeh oleh Kerajaan PAS Negeri Kedah yang berbangga dengan hasil pungutan balak yang mencecah RM80 juta pada tahun lalu, pendedahan tersebut jelas membuka ramai pihak mengenai “rahsia” modus operandi dan pembolotan hasil semulajadi di negeri Jelapang Padi itu.

Sebuah laman blog, Kedahan69ers.com misalnya mendedahkan tentang kerakusan kerajaan pimpinan Azizan Razak itu menggondolkan Hutan Simpan Gunung Inas yang dahulunya memang terkenal dengan keindahan alam semula jadi sehingga menjadi tumpuan pelancong.

Begitu juga dengan beberapa laman blog Team Media Kedah (TMK) yang mendedahkan isu yang sama mengenai membolot hasil bumi di Hutan Simpan Tasik Pedu yang menyaksikan bagaimana pokok sebesar betis pun dicantas dan dijadikan “balak”.

Sebenarnya, isu balak di Kedah pernah ditimbulkan tahun lalu oleh akhbar Utusan Malaysia yang melaporkan sebilangan penduduk kampung di Kupang, Baling, menahan sebuah lori balak kerana berang terhadap aktiviti pembalakan luar kawalan di Gunung Inas.

Para penduduk kampung tersebut marah memandangkan tiada pemantauan sewajarnya dari pihak berkuasa terhadap aktiviti pembalakan di situ sehingga menyebabkan Lata Chelak yang menjadi tarikan pelancongan dan tumpuan penduduk setempat tercemar teruk.

Bayangkan, airnya yang dahulunya jernih kini bertukar menjadi sekeruh ‘teh ais’!

Begitu juga dengan hasil pendapatan para penduduk kampung yang bergantung dengan hasil hutan di situ terjejas teruk serta ancaman haiwan liar yang dikhuatiri akan masuk ke kawasan kediaman orang kampung ekoran habitat semulajadi mereka dihapuskan oleh Azizan Razak.

Menyedari “boss”nya diserang, Setiausaha Akhbar Menteri Besar Kedah, Sanusi Mohd Nor cuba menyelamatkan Azizan dengan menyalahkan Kerajaan BN terdahulu yang kononnya meluluskan kawasan tersebut sebagai kawasan pembalakan.

Padahal, Sanusi berbohong! Hakikatnya, pada tahun 2003, sebuah syarikat pembalakan pernah memohon kepada bekas MB Kedah, Datuk Seri Syed Razak untuk melakukan aktiviti pembalakan di kawasan Gunung Inas dengan menggunakan kaedah helikopter.

Bagaimanapun permohonan tersebut tidak diluluskan ekoran dikhuatiri menjejaskan hutan simpan itu dan cadangan pembalakan di kawasan tersebut ditentang keras oleh ADUN Lunas ketika itu, Saifuddin Nasution!

Namun, mengapa Azizan meluluskan kawasan Hutan Simpan Gunung Inas tersebut sebagai kawasan pembalakan? Sanusi Mohd Nor sekali lagi cuba menyelamatkan Azizan dengan menjadikan kawasan tersebut sebagai “Ladang Rakyat”.

Menurut perancangannya, sebanyak 5,000 hektar hutan simpan itu akan bertukar menjadi kebun getah penduduk di situ selepas Gunung Inas itu digondolkan oleh kontraktor-kontraktor Cina yang diberikan “compartment” balak.

Begitu juga modus operandi projek pembalakan Azizan Razak di Hutan Simpan Tasik Pedu. Sama gondolnya macam di Gunung Inas. Balak tanpa mengira saiz matang tidak dipeduli asalkan membawa wang masuk kepada Kerajaan PAS Kedah. Selagi boleh angkut, mereka angkut!

Persoalannya, apakah kerana mahu memenuhkan kantung Kerajaan PAS yang dipercayai bakal digunakan untuk persediaan dan kempen PRU ke-13 nanti, maka alam semulajadi, lokasi pelancongan, nasib rakyat dan pencemaran boleh diketepikan begitu saja?

Tidak cukupkah dana yang disediakan oleh Anwar Ibrahim untuk PAS gunakan bagi mempertahankan kuasa di Kedah? Padanlah Kerajaan PAS Kedah mampu mengaut untung sebanyak RM80 juta tahun lalu dari hasil balak!

Sebenarnya, Kerajaan BN Kedah dulu pun mampu mengaut untung lebih dari industri pembalakan di negeri itu. Namun dek kerana sayangkan keindahan bumi dan tidak mahu melihat pencemaran, industri pelancongan serta sayangkan negeri, aktiviti pembalakan di negeri itu telah dikawal ketat.

Analisis PAS sendiri menyedari bahawa kemarahan rakyat kepada kerakusan kerajaan pimpinan mereka akan menyebabkan mereka kehilangan kuasa pada PRU ke-13 ini. Justeru, Kerajaan BN Kedah yang dijangka mengambil alih negeri itu nanti bakal menghadapi tugas berat untuk memperbaiki kerosakan yang dilakukan oleh PAS.

Harapan saya agar segala kemusnahan dan kedunguan PAS dalam mentadbir negeri Kedah selama sepenggal itu akan memberikan pengajaran berguna kepada seluruh rakyatnya.

Meskipun Azizan dikatakan pemimpin PAS yang paling “brilliant” di Kedah, dia tidak dapat menandingi kecekapan pentadbiran BN di negeri Jelapang Padi itu. Itu fakta yang akan menjadikan Azizan sebagai MB PAS terakhir di Kedah.


Mengundi PAS bermakna mengundi DAP...
DAP anti Islam...
DAP anti Melayu...

SEBARKAN

 

WAJIB BACA FAKTA 13 MEI: PAS, PKR BUTA SEJARAHHARI INI DALAM SEJARAH!

WAJIB BACA FAKTA 13 MEI, SEJARAH PENGHAPUSAN MELAYU-ISLAM-BUMIPUTERA YANG WAJAR DIKENANG SAMPAI SEKARANG!!!

Setiap kali tiba tarikh 13 Mei pada setiap tahun selepas tahun 1969, ia bagaikan suatu yang sangat sensitif untuk diperkatakan. Sejarah hitam tersebut bagaikan dosa untuk diingati dan kalau boleh mahu “ditanam” terus dari pengetahuan generasi muda, khususnya anak muda Melayu.

Bagaimanapun pada saya, beberapa ungkapan “mutiara hati” yang dikatakan telah didalangi oleh “Mursyidul Am DAP, Lim Kit Siang, patut didedahkan sebagai panduan kepada bangsa bumiputera, khususnya bangsa Melayu.

Manakala sejarah Lim Kit Siang dan DAP itu wajar diketahui oleh golongan bukan Melayu agar menghargai keamanan yang dikecapi ketika ini dan menjadikan sikap busuk hati bapa Lim Guan Eng itu sebagai sempadan.

Berikut adalah beberapa kenyataan pemimpin pembangkang berbangsa Cina yang dimaksudkan sebagaimana yang dipetik dari Laporan Mageran ;

1. Menggunakan slogan “Malai-Si” yang membawa maksud “Mati Melayu”.

2. “Apa polis boleh buat, kita Raja. Buang sama polis Melayu” – 11 Mei, Jalan Bukit Bintang.

3. “Mati Melayu, sakai pergi masuk hutan”– 11 Mei, Jalan Bukit Bintang.

4. “KL sekarang cina punya” – 11 Mei, Jalan Changkat Dollah.

5. “Melayu balik kampung, melayu sekarang tiada kuasa. Sekarang kita Cina sudah control.” – 12 Mei, Jalan Tunku Abdul Rahman.

6. “Melayu keluar…! Apa lagi duduk sini, kita hentam lu.., sekarang kita sudah ada kuasa…” – 12 Mei, Jalan Khir Kampung Baru.

7. “… semua Melayu kasi habis, kasi halau semua polis.” – 12 Mei, depan Balai Polis Jalan Pudu.

8. “Apa ini Melayu, kita sudah perintah dia negeri, ini negeri bukan melayu punya, mata-mata lancau….!” – 12 Mei.

9. “Butuh Melayu, Malai si, pergi mati Melayu…” – 12 Mei, Jalan Canvel.

10. “Ini negeri bukan Melayu punya, kita mahu kasi halau semua Melayu.” – 12 Mei Jalan Bukit Bintang.

Kerana provokasi-provokasi yang didalangi oleh Lim Kit Siang inilah dikatakan telah menyebabkan peristiwa hitam 13 Mei 1969 dahulu. Jika dilihat pada kenyataan-kenyataan itu, padanlah ramai pemimpin-pemimpin DAP yang sensitif dan mahu menutup sejarah ini serapat-rapatnya.

Rupa-rupanya, mereka tidak mahu niat sebenar dan isi hati mereka itu diketahui oleh generasi muda di zaman ini.

Lim Kit Siang dan DAP dipercayai masih memendam niat yang sama sehingga kini. Namun niat mereka itu telah diterjemahkan perlakuannya oleh sekutu-sekutu politik yang berjaya mereka “perkudakan”, iaitu PAS dan PKR.

Sebagaimana maklum, puak-puak PAS memang terkenal dengan sikap ekstrim menyokong dan suka bertindak membuta tuli tanpa memikirkan tentang tujuan sebenar apa yang mereka lakukan. Apa yang disuruh, maka atas dasar “wala”, mereka sanggup menjadi “hamba” DAP…

PKR pula terpaksa mengikut kehendak DAP memandangkan mereka menyedari bahawa mereka tidak segagah mana dan memerlukan pengaruh parti DAP untuk menjadi Perdana Menteri “Boneka”. “Boneka” pun tak mengapa asalkan Anwar jadi Perdana Menteri…

Ini merupakan “penjajahan millenium baru” yang dipercayai telah dirancang dan didalangi oleh DAP. Namun tak payahlah bertanyakan soal ini kepada mereka. Sampai mati pun mereka takkan mengaku!

Bagaimanapun, bangsa bumiputera khususnya Melayu perlu sedar tentang muslihat dan sejarah yang menyaksikan keharmonian kaum di negara ini pernah dihancurkan oleh DAP dan Lim Kit Siang pada satu ketika dahulu.

Sedar atau tidak, perkara dan ungkapan tersebut kini berulang tanpa disedari dari mulut-mulut longkang seperti Namewee, Ambiga dan “Lim Kit Siang Junior”. Lebih menyedihkan ia ada juga terbit dari mulut orang Melayu sendiri seperti Anwar dan Nik Aziz.

Persoalannya, sedarkah bangsa Melayu tentang hakikat dan sejarah ini?


Sumber: Wall Facebook


Mengundi PAS bermakna mengundi DAP...
DAP anti Islam...
DAP anti Melayu...


SEBARKAN 
 

Wanita Pulang Dari Angkasa Lepas Memeluk IslamSunita Williams

HEBoH di dunia maya atau internet, ramai memperkatakan, ‘Sunita Williams’ masuk Islam setelah melihat kota Mekah & Madinah dari bulan atau angkasa lepas? Benarkah?

Banyak berita melalui emai dilengkapi foto Mekah dan Madinah dari luar angkasa, ditemui. Samada benar atau tidak masih belum jelas lagi. Tetapi beginilah beritanya…

Satu: Sebuah kenyataan..

[As-salmu'alaikum!

An important message to all Muslim brothers and sisters : Sunita Williams (First Indian woman who went on a space journey few months back) accepted "ISLAM" Masha Allah, bcoz when they were on the moon, they saw towards EARTH, the entire EARTH looked dark, but 2 places on the EARTH GLITERED & looked like SPARKS (Roshni). They were shocked to see that and saw them with the help of telescope and came to know that those two places were "MAKKAH" and "MADINAH" Masya Allah !. Then they decided that after reaching to earth they'll accept "ISLAM". Thats y they reached safely following this glitering light. So be proud to a muslim and forward it to all like fire. Allah Hafiz...!

(Sebuah pesan penting untuk seluruh saudara muslim dam muslimah : Sunita Williams (Wanita Indian Pertama yang pergi ke luar angkasa untuk beberapa bulan telah kembali) menerima "ISLAM " kerana ketika mereka ke bulan, mereka melihat ke bumi, dan nampak semua wajah bumi kelihatan sangat gelap (hitam), tetapi ada 2 tempat di bumi yang bersinar dan terlihat seperti berkilauan.

Mereka kagum melihat hal itu, mereka ingin melihat lebih jelas dengan bantuan teleskop dan mengetahui bahawa kedua tempat tersebut adalah Mekah & Madinah. Mereka memutuskan setelah mereka tiba di bumi mereka akan menerima Islam. Itulah alasan kenapa mereka dapat kembali ke bumi dengan selamat, kerana mengikuti arah sinar dari tempat tersebut. Maka berbanggalah menjadi seorang muslim.]

Dua:

Sebuah postingan seorang penulis berjudul “Kesaksian Sunita Williams: Mekah dan Madinah Nampak Terang Dari Luar Angkasa”. Dilengkapi foto kota Makkah dan Madinah dari luar angkasa. Berikut kutipannya..

Ketika bahagian bumi lainnya nampak gelap, ternyata ada sebahagian kecil bumi yang nampak terang iaitu Mekah dan Madinah. Sunita William, seorang astronaut pertama India yang pada 2 Julai 2007 berada di angkasa luar, mengatakan bahawa dari atas seluruh permukaan bumi diselimuti kegelapan, namun betapa terkejutnya ketika dengan bantuan teleskop ada 2 tempat yang sangat berbeda, iaitu Mekah dan Madinah. Kedua tempat itu nampak terang dibandingkan dengan tempat-tempat lainnya dibelahan bumi. Masya Allah, Allah Maha Besar.

Tiga: Foto Kota Madinah kota Makkah

mecca & medinna


(Sebelah kiri adalah kota Madinah dan kanan adalah kota Mekah, Saudi Arabia)

Empat:

Selain itu, fenomena lain yang ditangkap adalah ketika gelombang suara dari bumi tidak mampu merembat luar angkasa, dan ternyata dapat menangkap suara Azan. Apakah ini suatu keanehan, atau merupakan suatu jalan dari Allah SWT untuk menunjukkan sudut-sudut kebenaran kepada ahli astronomi atau atronoaut itu?. Dikhabarkan setelah peristiwa ini, Sunita Williams secara spontan memeluk agama Islam. Allahu Akhbar.

Sunita Williams sendiri adalah seorang astronot kelahiran Ohio pada 19 September 1965 dari orang tua berketurunan India-Slovenia. Berkahwin dengan Michael J. William, seorang Polis Federal di Oregon, USA. Sebagai astronot pertama India, dia memegang rekod perjalanan luar angkasa untuk wanita: Berada diluar angkasa terlama (195 hari), dan berjalan di luar angkasa (29 jam, 17 minit). – Ibnuhashim.com TIAN CHUA BERZINA DENGAN ANAK KETUA PEMBANGKANG!!? GUGURKAN KANDUNGAN!!?

Semua rakyat Malaysia nak tahu, apakah benar kes Tian Chua berzina dengan anak pemimpin parti haramjadah hingga mengandung dan gugurkan kandungan itu ?

Kenapa Rpk begitu berani buat pertuduhan malah mencabar Tian Chua supaya 'berhadapan" dengan beliau dan nafikan cerita yang dia bawa itu FITNAH !!

Sudah hampir 3 minggu Tian Chua d asak oleh Rpk dan Tian Chua hanya mampu larikan diri dari isu besar ini !! Siapa kata isu ni kecik ? 

BERZINA..MENGANDUNG DAN BUNUH JANIN yang tidak berdosa !!

Ini pertuduhan Rpk ;
Kenapa Syed Husin sebagai orang Islam berdiam diri ? menurut Rpk..Syed Husin tahu dan "saksi" terhadap kes yang amat serius ini...Syed dah d suap atau ianya berkaitan dengan "orang" yang anwar sayang ?
aakj tanya ni..bukan nak tuduh dan gambar kat atas tu pun sekadar hiasan..kerana aakj masih dok risik dan cari d mana kubur anak yang tak berdosa itu ?
Baca selanjutnya di SINI


Mengundi PAS bermakna mengundi DAP...
DAP anti Islam...
DAP anti Melayu...
 

PASANGAN KEKASIH PROJEK ATAS MOTOR - AMARAN 18SX


Apa nak jadi dengan anak-anak melayu sekarang ini. Aku tak pasti samada pasangan remaja dalam gambar di bawah ini berbangsa Melayu ataupun bukan. Tetapi kelihatannya seperti Melayu.
Klik SINI untuk pelajar sekolah jalan bekepit.


Adv

Nuffnang 2