Nuffnang

Advertlets

Pesanan AC

Segala kelemahan dalam Blog ini datangnya dari penulis sendiri, dan semua kesempurnaan datang dari Allah s.w.t.

Kepada sahabat-sahabat Blogger sila linkkan blog Assassin Cyber di bloglist anda dan AC akan linkkan blog anda di list kami.

Kepada anda yang ada artikl menarik dan ingin dikongsikan sila email ke:

E-mail: telebihsudah@gmail.com

FOLLOW JIKA BERANI

Klik Butang Like Di Bawah

TUKAR SIZE FONT

Change Text Size
+A +A +A +A +A

24 April, 2012

BREAKING NEWS!! NURUL IZZA FOBIA MAKAN AISKRIM


Berikutan tersebarnya dakwaan bapanya 'menghadiahkan' aiskrim Konekto kepada isteri pemimpin PKR, Nurul kini menjadi fobia terhadap aiskrim..

Menurut sumber sohih, Nurul kini berikrar tak akan lagi menyentuh atau makan aiskrim terutamanya yang berjenama Konekto.

Beliau berbuat demikian kerana tak mampu membayangkan aksi yang dilakukan oleh isteri pemimpin tersebut kepada 'aiskrim' milik bapa beliau.

Nurul yang sebelum ini merupakan penggemar aiskrim, mula mencari alternatif lain bagi mengubat kegilaan beliau terhadap makanan sejuk tersebut.

Malah lebih mengejutkan, Nurul kini bukan saja tak mahu menyentuh aiskrim, malah tengok peti ais dirumahnya pun akan menyebabkan beliau diserang sawan.

Diberitakan, Kak Wan terpaksa memindahkan peti ais dikediaman beliau untuk mengelakkan sawan Nurul berulang. Kak Wan juga kesal dengan 'fitnah' terbaru oleh Datuk Nala kelmarin.

"Saya tetap yakin aksi 'aiskrim' diantara suami saya dan wanita jahanam tu tak benar.. Saya kenal siapa suami saya.., dan saya tahu dia tak sukakan aiskrim.." ulas beliau. - MPPkini

 

"ICE CREAM IS AIS KRIM"


Anwar Ibrahim sudah ketar lutut. Tunggu apa lagi, jika benar anak jantan dipersilakan percepatkan kes saman terhadap Nallakarupan. Nalla sudah tidak sabar menghadapi manusia jijik, bernama Anwar bin Ibrahim. Anwar Ibrahim CIBAI, TIBAI Anwar Ibrahim.

Nallakarupan cabar Anwar naikkan saman RM500 juta. Amacam ada berani ka Anwar bin Ibrahim.


Lihat video berita di SINI.FOTO ANWAR DAN SHAMSIDAR DALAM KERETA?

ANWAR BUAT U TURN KALI KE-5, ELAK BERTEMU UMMI HAFILDANampaknya Anwar Ibrahim tidak dapat menerima kenyataan dan kebenaran apabila Anwar Ibrahim sekali lagi 'melarikan diri' daripada berdepan dengan Ummi Hafilda.

Anwar Ibrahim telah membatalkan ceramah umumnya di Parit Buntar, Perak semalam iaitu di tempat sama Ummi Hafilda menyampaikan ceramah walau pun persiapan telah dirancangkan sejak sebulan yang lalu.

Sebelum ini, Anwar ibrahim telah membatalkan empat ceramah apabila mendapat tahu Ummi Hafilda akan berceramah ditempat yang sama!

Pembatalan ceramah di Parit Buntar adalah yang kelima dilakukan oleh Anwar Ibrahim.


Menurut Ummi Hafilda, tindakan Anwar melarikan diri daripada bersemuka dan berdebat secara terantg-terangan dengannya membuktikan bahawa Anwar takut kepada kebenaran.

Sebelum ini, Ketua Pembangkang itu juga pernah mengambil tindakan serupa antaranya di Rumpun, Makmur, Pahang, Bukit Besi, Dungun dan Batu Gajah, Perak kerana jadual ceramahnya bertembung dengan dengan ceramah Ummi Hafilda.

Menurut Ummi Hafilda, pada semua ceramah itu, Anwar bertindak membatalkan programnya dan mengarahkan poster serta kain rentang yang telah dipasang diturunkan. - UM

Nak lihat video edisi bongkar Ummi Hafilda? Klik SINI.

SEBARKANPERBUALAN TELEFON ANWAR-LIM KIT SIANG BOCOR


Pergaduhan Anwar dan Lim Kit Siang semalam sudah sampai ke kemuncak. Dalam perbualan telefon di antara Anwar dengan Lim Kit Siang, LKS mendesak Anwar supaya mendesak Haji Hadi untuk memecat YB Nasharudin Mat Isa sebelum PRU13. Ikuti sebahagian rakaman perbualan telefon Anwar-Lim Kit Siang, Rakaman Penuh tunggguuuu ...


....cut....


LKS : i know but we must stop YB Nasharudin

Anwar : Is not me, u better call Hadi


LKS : no no if u really hope our Chinese and Christian, u must take action immediate

Anwar : ok but timing timing, our boys in Dataran,we have Hijau, Lynas so many, u can't do like this!

LKS : so what? please, u never change...

Anwar : ok ok i will call Hadi, but this case, Hadi shud be, not me

LKS : Ambiga sgt marah...u and Hadi, a muslim leader, please 

Anwar : ok i try...

...cut...

(Date:4/22/12,Time:14:16, Duration:2:03:21:01, Place:Petaling Jaya,File:mmio010max)

Sumber: http://mymassa.blogspot.com/2012/04/rakaman-perbualan-anwar-lim-kit-siang.html


Khabar angin yang mengatakan YB Nasharudin Mat Isa dipecat telah lama bocor. Kes ini kemudian reda seketika sehinggalah dia(Nasharudin) mengeluarkan kenyataan panas berkenaan isu LGBT baru-baru ini.

Baca artikel di bawah.

Ini bukan suara orang biasa tetapi bekas Timbalan Presiden PAS,Nasharuddin Mat Isa sendiri yang cakap.Katanya Datuk S Ambiga tidak layak ketuai himpunan Bersih 3.0 kerana menyokong gerakan gaya hidup seks bebas Seksualiti Merdeka.

Sebelum ini isu penglibatan Ambiga kes murtad Lina Joy pernah dibangkitkan oleh Ahli Parlimen Bebas Kulim Bandar Bharu,Datuk Zulkifli Nordin.

Namun PAS yang mendabik dada memperjuangkan Islam buat pekak sahaja dan terus melihat Ambiga sebagai sang primadona kerana politik.

Bersih kini dikatakan untuk coverline telah lantik Sasterawan Negara Datuk A Samad Said sebagai pengerusi bersama perhimpunan Bersih.

Namun Ambiga terus main peranan yang high profile dalam himpunan yang hendak dianjurkan.

Nasharuddin menyatakan pandangan beliau itu semasa ditanya wartawan selepas membentangkan kertas kerja pada "Wacana Kemungkaran LGBT: LGBT Mengundang Bala Allah SWT" di Kuala Lumpur Ahad Ahad.

Beliau memberitahu pandangannya tentang Ambiga ini selaras dengan fatwa ulama terkenal Yusof Al-Qardawi sendiri menolak dan memerangi individu seperti itu.

Nasharuddin berkata sepatutnya PAS sebagai parti politik yang wajar mengetuai gerakan menuntut pilihanraya bersih dan adil.

Menurutnya ia tidak wajar diketuai oleh seorang individu.

Namun boleh agak PAS yang sudah ‘ teruja’ dengan Ambiga dijangka tetap akan buat pekak terhadap pandangan bekas Timbalan Presiden sendiri.

Sementara itu ketika membentangkan kertas kerjanya pada wacana berkenaan Nasharuddin yang juga Pengerusi Pusat Kajian Fiqh Kontemporari menegaskan demi masa depan dan akidah generasi muda, isu lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) tidak boleh dipolitikkan.

Beliau sebaliknya semua pihak perlu berganding bahu untuk menanganinya.

"Ini bukan sesuatu yang boleh dipolitikkan kerana ia melangkaui politik dan kita jangan hanya kejar pembangunan sehingga kita terikut dengan budaya negatif Barat," kata Nasharudin.

Beliau berkata golongan itu bagaikan satu wabak yang akan menjadi kanser dan menjadi satu penyakit parah di dalam masyarakat dengan ancaman dahsyat yang membawa kesan negatif serta boleh merosakkan fabrik sosial.

Katanya semua pihak perlu berganding bahu memastikan generasi muda bebas daripada gejala LGBT kerana mereka merupakan bakal pemimpin serta pewaris untuk mengemudi negara ini dengan akhlak yang baik serta terpuji.

Nasharudin berkata wacana seumpama itu merupakan satu gerakan bagi menyedarkan rakyat serta memastikan mereka tidak terjebak serta menyokong golongan ini. Empayer Pemuda

SEBARKAN


SEGERAKAN KES SAMAN: NALLAKARUPAN

PRESIDEN Parti Bersatu India Malaysia (MUIP), Senator Datuk S. Nallakaruppan meminta Datuk Seri Anwar Ibrahim menyegerakan kes saman fitnah ketua pembangkang itu ke atas beliau.
  Semalam pada satu lagi sidang akhbar di Kompleks Mahkamah Jalan Duta, Kuala Lumpur, beliau yang juga Ahli Dewan Negara turut menyerahkan bukti berupa rakaman video kepada peguam beliau, Datuk Seri Dr. Muhammad Shafee Abdullah.

Dalam post yang lepas baca SINI, berhubung kes saman RM100 juta Anwar Ibrahim terhadap Nallakarupan. Post kali ini adalah kesinambungan kenyataan Nallakarupan kepada sidang aknbar semalam.

Berikut ialah kenyataan penuh Nallakarupan:

1. Saya sedang menunggu ketibaan Anwar di mahkamah dan saya mahu Anwar percepatkan perbicaraan kes saman beliau terhadap saya. Jangan gantung kes ini tak bertali. Saya cabar Anwar saman saya RM500 juta. Saya juga cabar Anwar membuat kenyataan terbuka mengatakan saya seorang pembohong.

2. Saya tetap dengan pendirian saya bahawa seorang biseksual tidak layak menjadi Perdana Menteri atau Ketua Pembangkang. Pendirian saya berasaskan pada Perlembagaan negara di mana tidak ada peruntukan membenarkan seorang biseksual menjadi Perdana Menteri atau Ketua Pembangkang.

3. Saya tidak sabar mahu menceritakan di mahkamah perhubungan sulit Anwar Ibrahim dengan isteri Azmin Ali iaitu Shamsidar Taharin. Saya ingin menceritakan bagaimana Anwar makan aiskrim dengan Shamsidar.

AC kata: Bukti sudah ada, dan telah diserahkan kepada peguam. Semestinya keselamatan Nalla dan peguam beliau berada dalam keadaan harus berjaga-jaga. Sesuatu yang diluar jangkaan mungkin berlaku. Siapa tahu.

SEBARKAN


SHAFIE AFDAL NAFI! SEDIA AMBIL TINDAKAN


Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal hari ini mengeluarkan kenyataan menerusi The Star dan Twitternya menafikan kontroversi yang melibatkan namanya baru-baru ini. Untuk makluman, Datuk Seri Shafie Apdal dikaitkan dengan pemberian sejumlah wang yang besar kepada pelakon Zahida Rafik.
Berikut ialah petikan kata-kata Datuk Seri Mohd Shafie Apdal kepada The Star:-

Saya mengikuti setiap berita paparan di media dan blog yang mengaitkan nama saya kepada laporan polis seperti yang dilaporkan oleh individu bernama Noor Azman Azemi bertarikh 13 Mac 2012. Laporan itu mendakwa bahawa dia pernah bekerja sebagai pemandu, selain itu dia turut menyatakan bahawa saya pernah memberikan sejumlah wang yang besar kepada artis bernama Zahida Mohamed Rafik. 

Dengan ini, saya ingin menyatakan bahawa semua yang tertera di dalam laporan polis berkenaan adalah TIDAK BENAR sama sekali dan kenyataan-kenyataan iringan oleh individu yang menyebarluaskan salinan laporan polis berkenaan adalah BERNIAT JAHAT dan BERUNSUR POLITIK semata-mata.. 

Saya bersedia untuk mengambil segala tindakan undang-undang terhadap mana-mana pihak yang terus menfitnah dan mengaitkan saya dengan perkara ini.

TQ Papa Gomo.


SEBARKAN

Adv

Nuffnang 2