Nuffnang

Advertlets

Pesanan AC

Segala kelemahan dalam Blog ini datangnya dari penulis sendiri, dan semua kesempurnaan datang dari Allah s.w.t.

Kepada sahabat-sahabat Blogger sila linkkan blog Assassin Cyber di bloglist anda dan AC akan linkkan blog anda di list kami.

Kepada anda yang ada artikl menarik dan ingin dikongsikan sila email ke:

E-mail: telebihsudah@gmail.com

FOLLOW JIKA BERANI

Klik Butang Like Di Bawah

TUKAR SIZE FONT

Change Text Size
+A +A +A +A +A

23 April, 2012

HOT! Video panas Seks Anwar dan Shamsidar?Pita rakaman video sex yang melibatkan ketua umum pemimpin pembangkang Anwar Ibrahim dan Shamsidar Taharin, isteri kepada pemimpin PKR Azmin Ali dijangka akan meletup tidak lama lagi.

Video seks, yang dikatakan untuk menunjukkan Anwar dan Shamsidar mempunyai oral seks, telah menjadi topik yang paling hangat.

Pita video telah diserahkan oleh S.Nallakaruppan - yang menghadapi saman RM100 juta yang difailkan terhadapnya oleh Anwar hanya beberapa jam yang lalu kepada peguamnya, Muhammad Shafee Abdullah yang turut dihadiri wakil media.

Katanya kepada peguamnya di kompleks mahkamah Kuala Lumpur 
take care of this properly dan menyerahkan pita dalam sampul berwarna coklat.

Nalakaruppan berkata beliau akan mendedahkan kandungan video di mahkamah, tetapi apabila didesak oleh wakil media apa kandungan video tersebut, beliau berkata: "Ice cream".

video
Video tak clear, layan jela.

Hubungan sulit di antara yang Anwar dan Shamsidar telah lama dibicarakan secara terbuka oleh umum.

Azmin telah dituduh "mengorbankan" isterinya untuk mendapatkan kasih sayang Anwar dan tidak pernah menafikan hubungan antara isterinya dan Anwar, kecuali dalam seri ceramah politik longkangnya.
Kita mungkin akan melihat para penyokong Anwar mengatakan video ini adalah palsu dan fitnah, tetapi pastinya sukar untuk mendapatkan dua Shamsidar yang sama, katanya.

Well, there will be more videos coming this way soon. Watch this space! You need plenty of popcorns because the videos are piling up!

Diterjemahkan dari SUMBER.

UPDATE

Presiden Parti India Malaysia (MUIP), Senator Datuk S Nallakaruppan, hari ini menyerahkan satu pita video kepada peguamnya yang beliau dakwa mengandungi bukti dalam saman fitnah RM100 juta yang difailkan oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Beliau menyerahkan pita itu kepada Datuk Seri Muhammad Shafee Abdullah di Kompleks Mahkamah Jalan Duta di sini kira-kira 2 petang. "Saya sudah bagi pita video itu kepada peguam saya sebagai bukti dalam kes saman ini. Apa jua bukti yang saya ada, saya sudah beri pada peguam saya. 
Saya mahu mereka tayangkan video itu di mahkamah. Biar mahkamah yang putuskan," katanya. 

Beliau, bagaimanapun, enggan mendedahkan kandungan pita video itu. "Saya akan berpegang teguh kepada fakta saya, saya tidak akan melarikan diri. Saya sudahpun memberi bukti kepada peguam saya. Saya kini menunggu untuk memberitahu perkara sebenar kepada mahkamah," katanya. 

Beliau juga mahu kes itu didengar secepat mungkin di mahkamah. Pada 26 Mac, Ketua Pembangkang itu memfailkan saman terhadap Nallakaruppan berhubung perkataan-perkataan yang mencemarkan nama baiknya melalui kenyataan yang disiarkan di muka hadapan akhbar Utusan Malaysia pada 20 Mac. 

 Beliau turut menamakan Utusan Melayu (Malaysia) Bhd sebagai defendan kedua dan Ketua Pengarang Kumpulan akhbar berkenaan, Datuk Abdul Aziz Ishak, sebagai defendan ketiga. Anwar mendakwa perkataan-perkataan fitnah yang terkandung dalam artikel akhbar itu adalah palsu, tidak berasas dan disiarkan dengan niat jahat.

SEBARKAN


DEMO PTPTN DAPAT PERHATIAN PADERI GEREJA? APA SEMUA INI...
PANDANGAN JATI TERHADAP PERHIMPUNAN BERSIH


Pada 28 haribulan ini, seperti yang dilaporkan akan berlaku satu perhimpunan yang dinamakan perhimpunan Bersih. Bersih pertama dan kedua telah pun berlalu, dan  kini muncul Bersih ketiga. JATI sebagai sebuah badan bukan kerajaan, sentiasa peka terhadap isu-isu ketelusan, kebebasan hak asasi, demokrasi dan lain-lain tuntutan yang biasa disuarakan oleh pelbagai pihak. Namun, JATI bukan sekadar peka pada niat yang baik, tetapi juga pada cara yang baik dan pertimbangan nilai-nilai yang baik untuk mengjustifikasikan sesuatu hasrat itu.


Pada JATI, ada isu-isu yang sebenarnya jauh lebih penting kerana isu-isu yang menjadi tumpuan JATI adalah perkara-perkara pokok sementara isu-isu yang dijadikan sandaran anjuran Bersih merupakan perkara-perkara yang telahpun nampak usaha pembaikan dibuat oleh pihak kerajaan dan agensi-agensi berkaitan.


JATI mengalu-alukan sebarang usaha untuk menentukan sistem pilihanraya pada sebarang ketika dibuat secara adil dan saksama. Persoalannya, sudahkah usaha untuk memperbaiki sistem ini berlaku? Pada JATI, pihak-pihak berkaitan telahpun menunjukkan kesungguhan untuk mempertimbang dan seterusnya menginstitusikan pelbagai cadangan yang telah dimajukan.


JATI berpendirian bahawa selain dari usaha Bersih, banyak pihak-pihak lain yang telah memajukan pelbagai cadangan ke arah pembaikan sistem pilihanraya walaupun bukan secara kaedah nak mencari publisiti. Penubuhan Jawatankuasa Pemilihan Parlimen (PSC) menggambarkan darjah keseriusan mereka yang berwajib untuk sama-sama menentukan supaya sistem pengendalian pilihanraya umum berada di tahap yang terbaik dan memuaskan semua pihak. Namun, adat sesuatu yang datang daripada manusia, maka ruang pembaikan sentiasa wujud dengan munculnya pelbagai pertukaran pada sesuatu realiti.


Siasatan yang dibuat oleh PSC yang dianggotai bersama oleh wakil-wakil pembangkang telah menjelajah ke seluruh negara bagi mendengar sendiri pendapat dan pandangan pelbagai pihak selain dari mengkaji memorandum-memorandum yang diterima.


Dengan keahlian yang terdiri daripada mereka yang berwibawa dan disegani oleh masyarakat, termasuk wakil-wakil pembangkang, maka agak keterlaluan bagi mana-mana pihak untuk mempersoalkan kemampuan, kebolehan dan kredibiliti mereka yang diamanahkan.


Laporan telah dibentangkan di Parlimen dan telahpun diluluskan. Justeru, segala cadangan dan perakuan telah melalui semua proses perundangan. Setiap proses juga mempunyai mekanisme tapisan tersendiri.


JATI kurang selesa dengan cadangan mengerahkan rakyat untuk berhimpun pada 28hb April untuk mengadakan Bersih ketiga. Bagi JATI, perhimpunan tersebut tidak lebih dari memancing perhatian rakyat untuk menyokong penganjur yang sebahagian besarnya terdiri daripada anggota-anggota pembangkang, khusus dengan suatu kaedah yang berkaitan dengan permainan emosi rakyat. JATI bimbang rakyat akan diperalatkan untuk membolehkan pihak-pihak tertentu mendapatkan keuntungan politik. JATI juga berpendapat setakat yang telah dirumuskan, PRU ke 13 akan dapat dilangsungkan dalam suasana yang lebih tenteram,sekaligus menggambarkan kedewasaan rakyat Malaysia mengamalkan sistem demokrasi yang bersandarkan nilai-nilai sejagat yang menjaga kesucian tamadun kita.


JATI yakin apa juga masalah yang dikatakan masih belum selesai boleh dibawa ke meja perundingan. Tidak ada perkara yang tidak dapat diselesaikan seandainya setiap daripada mereka yang terlibat bersandarkan pada semangat mencari kebenaran, tidak membelai ego serta terbuka untuk diperbetulkan apabila mereka sendiri menunjukkan kelemahan pertimbangan.


Dengan ini, JATI ingin menyeru kepada rakyat Malaysia yang mana setelah lebih 50 tahun kita mempraktikkan demokrasi, sekurang kurangnya akan berjaya untuk berfikir buruk baik sesuatu perkara dan menilai matlamat jangka panjang. Tidak ada satu sistem pun yang sempurna melainkan Islam. Bahkan kita diutus oleh Allah untuk menjadi khalifah di permukaan bumi ini adalah di antara lain untuk menyempurnakan kehidupan itu sendiri.


Dalam konteks ini, amalan demokrasi adalah salah satu juzuk daripada lingkungan kehidupan insan, dengan insan-insan yang terlibat juga berpegang pada nilai-nilai sejagat tanpa terbelenggu dengan emosi luar kawalan serta pengagungan nilai-nilai yang berlawanan dengan sifat fitrah manusia yang mencintai kedamaian serta kestabilan.


JATI memesanan kepada golongan muda khususnya, siswa siswi masyarakat kampus supaya tidak mudah menjadi alat kepada pihak-pihak yang cuba mengeksploitasi mereka untuk menyertai Bersih ketiga. Daripada pemerhatian kami, didapati bahawa tindakan segelintir mahasiswa yang terpengaruh dengan pujukan dan rayuan penganjur Bersih Ketiga tidak berjaya mempengaruhi majoriti masyarakat kampus untuk menyertai demonstrasi bersabit dengan PTPTN di Dataran Merdeka. Jelas kepada kita bahawa anak-anak muda di kampus lebih mampu berfikir panjang serta menyedari kesan demontrasi sedimikian pada penghidupan rakyat di negara ini. Kita yang lebih dewasa seharusnya lebih mampu berfikir dan mampu mengunjurkan kesan tindakan kita itu berbanding dengan kebolehan berfikiran anak-anak muda yang  bakal menjadi pemimpin di masa depan.


YB DATO DR HASAN MOHAMED ALI
Presiden JATI
TTDI, KL
21 April 2012

TQ AAKJ

SEBARKAN


SHEIKH FADZIR AKAN KETUAI BERSIH 3suku


AC ingin menggunakan ayat yang digunakan oleh blogger Double Y "ADA TIDAK MENAMBAH, TIADA TIDAK BERKURANG". Inilah perkataan yang paling sesuai untuk diterjemahkan kepada bekas Menteri Penerangan Malaysia, Tan Sri Abdul Khadir Sheikh Fadzir.

Berikut ini adalah kenyataan akhbar Sinar Harian tentang pendirian Khadir Sheikh Fadzir berhubung Bersih 3 suku.

SHAH ALAM - Timbalan Presiden Angkatan Amanah Merdeka (Amanah), Tan Sri Abdul Kadir Sheikh Fadzir tidak menyatakan pendirian menyokong Pakatan Rakyat (PR), tetapi yang jelas beliau menyokong sesebuah kerajaan yang bersih, adil dan berusaha menghapuskan amalan rasuah.

“Saya tidak mahu komen kenyataan Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu mengenai sokongan saya dan beberapa sahabat lain kepada PR untuk menumbangkan Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya akan datang,” katanya.

Bekas Menteri Penerangan ini berkata, beliau menyokong mana-mana kerajaan yang mengamalkan pilihan raya bebas, telus dan berkecuali, sebagaimana dengan pendirian pemimpin dan dasar Amanah.

Menurutnya, sudah tiba masa kerajaan menghormati hak rakyat dengan mengadakan pilihan raya adil sebagaimana dilakukan bekas Perdana Menteri pertama, Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj.

“Sekiranya ada perhimpunan Bersih 3.0, saya akan kerahkan semua ahli Amanah menyertainya dan saya akan berada di barisan hadapan. Saya bukan berniat hendak mengugut kerajaan, tetapi saya tidak mahu peme-rintah menipu rakyat".

“Amanah juga berjumpa dengan beberapa Ahli Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen mengenai pilihan raya. Kami sarankan media masa diberi kebebasan dan tidak menyiarkan berita berat sebelah, serta berharap pilihan raya diadakan selepas melaksanakan penambahbaikan,” katanya.

Abdul Kadir berkata, kerajaan perlu berubah supaya mereka tidak mengalami nasib seperti berlaku di Mesir, Syria dan Libya, apabila rakyat memberontak dan menuntut hak asasi serta mahu kerajaan yang adil.

Sementara itu, Umno menyifatkan kenyataan Mohamad mengenai ‘sokongan orang BN kepada Pakatan Rakyat tidak benar. - Sinar Harian

52 tahun dalam UMNO, baru sekarang dia sedar diri dia


 Keluar UMNO ada sebab lain?

AC memetik beberapa perenggan ayat dari blog Double Y

Selain dari kecewa kerana tidak diberikan sebarang jawatan dalam parti BN, Tan Sri Abdul Khadir Sheikh Fadzir dikhabarkan kecewa dan letak jawatan sebagai ahli UMNO kerana dua(2) sebab lain. 

Iaitu:    1. Sebab tanah
             2. Mahu Jadikan AMANAH Parti Politik


Hentam UMNO Sebab Tanah?


Sebelum lantang kritik dan menyerang UMNO difahamkan Sheikh Fadzir Musibat kecewa selepas PM tidak memenuhi permintaan beliau berhubung sebidang tanah yang terletak di Shah Alam.

Difahamkan wang belasan juta ringgit diperlukan beliau untuk menyelesaikan urusan tanah tersebut yang mana jika tanah tersebut tidak terjual difahamkan ianya akan dirampas.

Ekoran kecewa PM tidak melayan, beliau mula menyerang PM DS Najib Tun Razak serta mengheret nama UMNO. Harapan beliau PM ataupun wakil memanggilnya untuk mengadakan satu perbincangan, tetapi sehingga kini permintaan tersebut tidak pernah dilayan oleh PM.

Kini beliau keluar UMNO dengan harapan Menteri Besar Selangor Khalid Ibrahim (PKR) memberikan 'insuran' khas kepada tanah miliknya agar ianya tidak dirampas oleh kerajaan negeri.

Jika benarlah dakwaan ini, bagi saya Kadir Sheikh Fadzir memang patut keluar dari UMNO malah jika beliau tidak keluar individu rakus dan tamak ini wajar dipecat saja dalam UMNO demi menjayakan agenda tranformasi yang dibawa oleh PM.


Mahu Jadikan AMANAH Parti Politik?

Dalam satu pertemuan yang diadakan oleh Sheikh Fadzir sebelum ini beliau mendakwa sudah ramai yang menyokong AMANAH dan dalam usaha mewujudkan sayap Wanita untuk NGO tersebut, malah turut berharap selepas sahaja PRU jumlah keahlian AMANAH berjumlah 1 juta orang.

Ada juga pihak yang mendakwa beliau dan Tengku Razaleigh Hamzah mahu menjatuhkan BN dan bertanding  dalam pilihanraya jika ahli AMANAH mencukupi, jika benar dakwaan yang timbul ini jelas menunjukkan bahawa Sheikh Fadzir bertindak menyerang UMNO dan DS Najib Tun Razak hanya kerana 'frust' permintaannya untuk mengumpul kekayaan tidak dilayan oleh PM.

Ada juga yang mendakwa Sheikh Fadzir dijanjikan kerusi YB Zulkifli Nordin dan jawatan tertentu dalam kabinet Anwar Ibrahim jika Pakatan Rakyat menang dalam PRU yang akan datang.

Nampaknya Kadir Sheikh Fadzir patut cermin muka beliau terlebih dahulu sebelum bertindak menuduh UMNO. Jika rumah besarnya tiada cermin sekali pun,beliau sepatutnya kencing sajalah dalam tempurung atau gunalah cermin bot-bot mewah yang beliau miliki untuk melihat wajahnya sendiri sebelum menuduh UMNO dengan pelbagai tuduhan.


Patutlah seorang penganalisis politik yang ditemui oleh Sheikh Fadzir Musibat menolak pelawaan beliau untuk memegang jawatan dalam AMANAH kerana beliau percaya pertubuhan tersebut membawa agenda peribadi seseorang :

Silap haribulan apa yang dia fitnah mengenai 'beli undi' atau rasuah dalam UMNO adalah sikap yang beliau amalkan sepanjang beliau bertanding sebagai ahli parlimen. Maklumlah tak jaga kawasan pun beliau mampu menang majoriti besar. Tetapi selepas beliau tidak bertanding lihatlah bagaimana adiknya kalah di kerusi tersebut kepada PKR.

Lagipun keluarnya Sheikh Fadzir dari UMNO bukan sebab UMNO itu hilang matlamat pertahankan agama, bangsa dan negara sebagaimana dialami oleh Pakatan Rakyat yang hilang matlamat mempertahankan agama sehingga Hasan Ali (PAS) dan Zulkifli Nordin (PKR) bertindak keluar parti. 

Sheikh Fadzir sama seperti Anwar Ibrahim, ketika berada dalam UMNO bukan main kipas orang atasan. Tapi bila dah keluar(direject kerana tidak diperlukan) wah! bukan main menyalak gunung. Sayangnya, yang disalak gunung yang utuh. Menyalak sampai habis suara pun takkan runtuh.


SEBARKAN
 

122 Anggota PKR Indera Mahkota Sertai BN

KUANTAN, 21 April  -- Seramai 122 anggota Parti Keadilan Rakyat (PKR) Bahagian Indera Mahkota di sini bertindak keluar daripada parti itu Sabtu dengan beralih arah menyertai parti komponen Barisan Nasional (BN).

Daripada jumlah itu, 90 orang menyertai Umno manakala 32 lagi MIC.

Bekas Pengerusi Tetap PKR Indera Mahkota Abdul Hamid Ibrahim berkata beliau sendiri telah jemu dan muak dengan perjuangan yang ditunjukkan oleh parti berkenaan.

"Kebanyakan yang mengikuti saya keluar daripada PKR bukan kerana pujuk rayu parti komponen BN tetapi dengan kerelaan hati masing-masing berdasarkan apa yang telah dinilai oleh mereka sendiri," katanya kepada pemberita.

Beliau sebelum itu mewakili kumpulan berkenaan menyerahkan borang untuk menganggotai parti komponen BN yang diterima oleh Ketua Umno Bahagian Indera Mahkota Datuk Hazmi Yusof.-- BERNAMA

AKANKAH ANWAR IBRAHIM BERSUMPAH?Sejujurnya, AC masih musykil dengan tindakan berdiam diri Anwar Ibrahim berhubung kes liwat dan kes Cina Doll. Saudara Saiful Bukhari telah bersumpah lakhnat, dan Trio Dato T. juga telah bersumpah lakhnat.

Padahal Anwar hanya perlu melafazkan " Wallahi, Wabillahi, Watallahi" di hadapan umum.

AC teringat dengan rancangan Bicara Rakyat bertajuk Pengurusan Persepsi di RTM1 yang disiarkan secara langsung pada 30/3/2012. Ahli panel : Ketua AMK, Shamsul Iskandar Mohd Akin, Dr. Ridhuan Tee Abdullah dan Bekas ketua pemuda PKR, Muhammad Zaid Md Arip.


Shamsul Iskandar Mohd Akin

Dr. Ridhuan Tee Abdullah

Muhammad Zaid Md Arip


Dalam bicara tersebut, Muhammad Zaid membangkitkan isu Anwar Ibrahim masih belum menyahut cabaran sumpah lakhnat seperti yang dilakukan oleh saiful dan Dato T. Shamsul Iskandar, kemudian menjawab persoalan tersebut sambil menyatakan, "kalau sumpah boleh selesai masalah, ramai la penjenayah tegar selamat lepas buat sumpah walaupun bersalah".

Jawapan kepada kenyataan Shamsul ini adalah YA dan TIDAK.

Memang benar, bukan semua masalah boleh diselesaikan dengan bersumpah. Dan Ya, ada sesetengah perkara yang boleh diselesaikan dengan cara bersumpah.

Video di bawah adalah, rakaman penuh siaran secara langsung Bicara Rakyat bertajuk Pengurusan Persepsi.
Dalam kenyataan Shamsul itu juga turut menyebut, Nabi Muhammad juga pernah difitnah tetapi Rasulullah tidak menyelesaikan masalah tersebut dengan bersumpah. Sebaliknya berdiam diri. Baca SINI untuk fitnah terhadap Aisyah

Apakah si Shamsul ini telah kering hatinya sehinggakan Anwar Ibrahim disamakan dengan Nabi Muhammad.


Pemimpin paling suci.

AC berfikir seketika, adakah layak si Anwar Ibrahim ini disamakan dengan kemuliaan Rasulullah. Mungkin kerana, Anwar Ibrahim ini adalah seorang pemimpin paling suci bagi para penyokong Pakatan Rakyat termasuk para penganut PAS.
"kalau sumpah boleh selesai masalah, ramai la penjenayah tegar selamat lepas buat sumpah walaupun bersalah"

Kenyataan ini sebenarnya adalah jawapan paling selamat untuk mengelak daripada desakan bersumpah.

Cuba kita fikirkan secara logik, jika benar kita tidak melakukan sesuatu kesalah tersebut, apakah menjadi kesalahan atau satu dosa besar jika kita bersumpah lakhnat? Sedangkan, bersumpah lakhnat ini bukan sesuatu yang boleh dipermainkan, kerana bersumpah lakhnat ini jika dipermainkan, Allah akan menurunkan seberat-berat bala kepada si pengangkat sumpah jika mempermainkannya.
Kesanggupan Dato T, Saiful dan tidak ketinggalan DS Najib (Kes pembunuhan Altantuya) untuk tampil bersumpah membuktikan mereka berada di pihak yang benar. Dengan, bersumpah ini maka sedikit sebanyak persepsi dan tanggapan masyarakat dapat diubah.

Berbanding dengan tindakan berdiam diri seperti yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim, Keengganannya untuk bersumpah akan menyebabkan tanggapan rakyat itu akan menganggap dia(Anwar) takut bersumpah kerana, memang benar dia bersalah.


Inikah jam tangan Omega yand didakwa Wan Aziza berada dalam simpanannya.


Selain tidak mahu bersumpah, sehingga sekarang Anwar Ibrahim dan Wan Azizah masih gagal membuktikan kepada rakyat bahawa jam tangan omega milik Anwar Ibrahim yang didakwa masih ada dalam simpanan Wan Azizah.


Kes Sodomy II


Bagi mereka yang waras, melihat kepada jumlah penangguhan dan rayuan yang dibuat oleh Anwar Ibrahim, sudah cukup membuktikan bahawa Anwar Ibrahim bersalah dalam kes liwat ini. Jika tidak mengapa ada 50 penangguhan dan 36 rayuan untuk kes liwat ini. Sedangkan apabila tiba giliran Saiful Bukhari untuk membuat rayuan, Anwar Ibrahim seperti biasa dengan lagak angkuh menentang rayuan Saiful Bukhari untuk dibicarakan semula.

Dan, rayuan Saiful Bukhari ini adalah yang pertama.

Disebabkan kes liwat ini Saiful Bukhari kehilangan segalanya, termasuk PUTUS TUNANG. Baca SINI untuk kisah Saiful Bukhari.


SEBARKAN


Adv

Nuffnang 2