Nuffnang

Advertlets

Pesanan AC

Segala kelemahan dalam Blog ini datangnya dari penulis sendiri, dan semua kesempurnaan datang dari Allah s.w.t.

Kepada sahabat-sahabat Blogger sila linkkan blog Assassin Cyber di bloglist anda dan AC akan linkkan blog anda di list kami.

Kepada anda yang ada artikl menarik dan ingin dikongsikan sila email ke:

E-mail: telebihsudah@gmail.com

FOLLOW JIKA BERANI

Klik Butang Like Di Bawah

TUKAR SIZE FONT

Change Text Size
+A +A +A +A +A

14 March, 2012

PAS & DAP SIAPA KAFIR?

Jangan betulkan skrin anda.

PAS LANTIK ORANG KAFIR SEBAGAI IMAM

 
Nak kata nik aziz tak reti tarbiah anak buahnya pun aakj agak konfius..memanglah selama ini aakj tak pernah akui nik aziz ni ulama..setakat ulamak lantikan parti 5 tahun sekali..mat sabu lama-lama pun depa akan panggil ostak..tunggulah...

Kewajaran penggunaan kalimah ALLAH terus menerus d politikkan seolah-olah ISLAM ini sama taraf dengan kepercayaan karut yang lain..hanya kerana idamkan kerusi wakil rakyat oleh semua barisan kepimpinan puok tolol maka ISLAM d lacurkan..

Nak kata 2 orang kafir ni sukankan ISLAM..dah hampir 5 tahun mereka bersama dalam pakatan tolol..tak juga dapat hidayah..walaupun kita tahu HIDAYAH itu hanya ALLAH yang berikan pada yang Dia suka..tapi kalau tiada proses dakwah bagaimana nak mereka tahu betapa sucinya ISLAM..
Mari baca selanjutnya di SINI

Ahli Parlimen Kota Raja Klang, Politikkan Kematian Adik Dirang

Al-fatihah untuk arwah adik Dirang yang dijumpai mati dibunuh kemudian dibakar kelmarin.

Seluruh rakyat Malaysia mengecam tindakan kejam pembunuh tersebut yang tidak mengenal erti kemanusiaan.

Tetapi apa yang lebih mengecewakan apabila Ahli Parlimen Kota Raja Klang seolah-olah mempolitikkan kematian arwah dengan mengatakan negara ini tidak selamat. 

Dr Siti Mariah Mahmud, Ahli Parlimen Kota Raja

Pembunuhan boleh terjadi dimana-mana dan bila-bila apabila manusia itu hilang sifat kemanusiaan. Ini tidak ada kena mengena sepertimana yang di dakwa oleh Ahli Parlimen tersebut dengan mengatakan dimanakah tempat paling selamat.

Ahli Parlimen PAS itu semalam bercakap di luar Parlimen seolah-olah mengatakan Malaysia ini antara negara yang paling tinggi kadar jenayah, sedangkan banyak lagi negara-negara lain yang mempunyai kadar jenayah paling tinggi berbanding Malaysia.

Apa maksud beliau berkata begitu? Adakah isu kematian seperti ini juga PAS ingin ambil kesempatan untuk menyalahkan kerajaan?

Negara ini masih lagi selamat jika dibandingkan dengan negara lain kerana negara ini tidak mengalami letupan bom dan sebagainya, kita patut bersyukur kerana itu.

Sangkakala juga melihat seperti ahli parlimen tersebut seperti tidak dapat menerima qada dan qadar serta ketentuan Allah SWT. Beliau sepatutnya tahu bahawa jika duduk dirumah sekali pun sekiranya Allah sudah menentukan bahawa suatu kejadian akan berlaku maka ianya tetap akan berlaku.

Jadi Sangkakala harap sangat kematian arwah adik Dirang janganlah dipolitikkan, lebih afdhal rasanya jika kita semua membacakan al-fatihah untuk arwah dan berdoa agar ibu bapa serta keluarga dapat menerima kematian arwah dengan redha.- Sumber

 p/s: Boleh dikategorikan sebagai tahap bengap. "Negara ini tidak selamat". Jika negara ini tidak selamat mengapa masih duduk di Malaysia. Jika negara ini tidak selamat, dipersilakanlah pergi ke Palestin. Jika kenyataan ini adalah bertujuan untuk menyalahkan kerajaan, adakah tugas menjaga anak dibebankan kepada kerajaan. 

Dalam hal menjaga keamanan, tanggungjawab tidak hanya di tangan polis, tentera, rela ataupun kerajaan. Tanggungjawab ini harus dipikul oleh semua individu. Rasa tanggungjawab perlu dipupuk bukannya menuding jari kepada satu pihak. Negeri yang diperintah PR selamat sangat ke?

Adv

Nuffnang 2