Nuffnang

Advertlets

Pesanan AC

Segala kelemahan dalam Blog ini datangnya dari penulis sendiri, dan semua kesempurnaan datang dari Allah s.w.t.

Kepada sahabat-sahabat Blogger sila linkkan blog Assassin Cyber di bloglist anda dan AC akan linkkan blog anda di list kami.

Kepada anda yang ada artikl menarik dan ingin dikongsikan sila email ke:

E-mail: telebihsudah@gmail.com

FOLLOW JIKA BERANI

Klik Butang Like Di Bawah

TUKAR SIZE FONT

Change Text Size
+A +A +A +A +A

06 March, 2012

HILMI LARI KE INDONESIA KERANA TAKUT


KUALA LUMPUR, 6 Mac (Bernama) -- Polis Malaysia mempersoalkan tindakan Hilmi Hazimin Malek, yang dikehendaki bagi membantu siasatan kes penyebaran gambar separuh bogel Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pelancongan, Hal Ehwal Pengguna dan Alam Sekitar Selangor Elizabeth Wong, melarikan diri ke luar negara sehingga ditahan pihak berkuasa Indonesia di Pulau Batam kerana memiliki dokumen perjalanan palsu.

"Kalau dia (Hilmi) tidak bersalah, mengapa dia patut takut dan lari ke luar negara, kalau dia berada di pihak yang benar, maka beliau perlu menjelaskan segala-galanya," kata Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur ACP Aziz Zakaria kepada Bernama.

RAYUAN BUKIT GASING DITOLAK

PUTRAJAYA, 6 Mac (Bernama) -- Seratus lapan penduduk Bukit Gasing gagal mengetepikan keputusan Mahkamah Tinggi yang menolak permohonan semakan kehakiman mereka bagi mencabar perintah pembangunan oleh Datuk Bandar Kuala Lumpur yang meluluskan projek kontroversi di lereng bukit di kawasan itu.

Panel tiga hakim Mahkamah Rayuan diketuai Datuk Ramly Ali, membuat keputusan itu dengan majoriti 2-1, yang menyaksikan Hakim Ramly dan Datuk Zaharah Ibrahim menolak rayuan penduduk manakala Datuk Jeffrey Tan Kok Wha menentang.

BUKTI ADA GERAKAN PEMURTADAN DI SELANGOR

Sumber imej: http://aktivispendangjr.blogspot.com/2012/03/panas-bukti-melayu-masuk-gereja-pas.html

Agaknya dah berapa ramai orang Islam yang telah dimurtadkan oleh Gerakan Gereja ini. 

Ini adalah salah satu bukti yang menyokong kenyataan Dr. Hasan Ali bahawa ada gerakan pemurtadan oleh gereja di Selangor baca sini. Kenyataan Dr. Hasan Ali ini lantas dibidas oleh PKR selangor tidak terkecuali PAS Selangor.

Hal ini sangat mendukacitakan seluruh umat Islam di Malaysia.

SEBARKAN!!

244 PROJEK DIRECT NEGO KERAJAAN NEGERI SELANGOR


‘No open tenders’: MCA files report

Selangor government contracts amounting to RM143 million were not awarded through open tenders, claims MCA.

(Free Malaysia Today, 6 July 2011) - MCA has lodged a report with the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) against the Selangor government for alleged discrepancies in the awarding of state contracts.

Selangor MCA public complaints bureau chairman Theng Book said that 44 contracts given out in 2010 amounting to RM143 million were not given through open tenders.

Some of these contracts, he said, were even given out twice.

PANAS!! BUKTI BR1M ADA UNSUR SABOTAJ?


Terserlah kebodohan seorang individu yang mendakwa dirinya terlibat dengan perancangan LHDN. Individu yang memperkenalkan dirinya sebagai Pekerja Kecewa mendakwa, BR1M sebanyak RM500 ini adalah penipuan kerajaan untuk menuntut cukai berpanjangan.

AC rasa nak gelak berguling-guling saja bila baca kenyataan individu yang boleh dikategorikan sebagai bingai ini. Nama saja kerja LHDN(itu pun jika benar kerja di LHDN, entah2 menyamar) tapi kenyataan seperti budak tingkatan 1.

Pekerja Kecewa ini juga mendakwa, wang RM500 ini akan ditambahkan ke dalam gaji orang yang menerima.. Sebagai contoh, jika pendapatan RM2100, maka setelah menerima bantuan ini, gajinya akan menjadi RM2600. Kenapalah ada manusia otak kolot macam nie. 

Adv

Nuffnang 2