Nuffnang

Advertlets

Pesanan AC

Segala kelemahan dalam Blog ini datangnya dari penulis sendiri, dan semua kesempurnaan datang dari Allah s.w.t.

Kepada sahabat-sahabat Blogger sila linkkan blog Assassin Cyber di bloglist anda dan AC akan linkkan blog anda di list kami.

Kepada anda yang ada artikl menarik dan ingin dikongsikan sila email ke:

E-mail: telebihsudah@gmail.com

FOLLOW JIKA BERANI

Klik Butang Like Di Bawah

TUKAR SIZE FONT

Change Text Size
+A +A +A +A +A

19 February, 2012

Apa Cerita nie? Anwar Ibrahim Block Twitter Assassin. @anwaribrahim

Panas Beb!! Assassin pengikut setia account twitter @anwaribrahim. Bila assassin cek-cek Anwar Ibrahim dah remove assassin sebagai follower.

Lihat gambar di bawah;

 
 Bila assassin tekan butang follow, tiba-tiba message keluar "Sorry, you can't follow this user (because they're blocking you). Lepas tu suruh assassin belajar lagi. Learn more.

Dengan newbie blogger pun Anwar Ibrahim kecut perut.

Sedih pula tak dapat update dari Bapak Nuar dah.
 

Wall Street Journal Sabotaj Kenyataan Anwar Ibrahim? @anwaribrahim


Bapak Nuar kantoi lagi. Kali ini kantoi dengan kenyataan berkaitan dengan sokongannya terhadap keselamatan dan pengiktirafan Negara Haram Israel. Pembohongan Bapak Nuar dilakukan di depan masyarakat Felda Pahang.

Kenyataan Anwar salahkan Wall Street Journal:
Seakan tersepit dengan desakan pelbagai pihak berhubung kenyataan kontroversinya mengenai keselamatan Israel, Datuk Seri Anwar Ibrahim malam tadi mendakwa jawapannya kepada soalan Wall Street Journal (WSJ) mengenai isu itu adalah berbeza dengan apa yang disiarkan media tersebut.
"Saya ditanya (WSJ), Anwar kamu kenapa benci sangat, musuh sangat Israel, tiap-tiap kali keluar kenyataan kutuk keganasan Israel. Itu soalan daripada WSJ kepada saya.
"Saya kata, saya kecam sebab Israel ganas, zalim dan tidak mengiktiraf hak rakyat Palestin. Dan dicatat di situ (laporan WSJ) Anwar sedia terima Israel," katanya pada program ceramah di Markas Pas Cawangan Kampung Mengkasar di sini malam tadi - UM.
Sebelum ini, Anwar dengan sekeras-kerasnya menuduh UMNO memutarbelitkan kenyataannya dengan hanya mengambil beberapa kerat bahagian kenyataannya.
"I support all efforts to protect the security of the state of Israel," said Mr. Anwar, although he stopped short of saying he would open diplomatic ties with the Jewish state, a step which he said remains contingent on Israel respecting the aspirations of Palestinians. Malaysia has consistently refrained from establishing diplomatic relations with Israel, although limited commercial ties exist between private companies in the two countries.
Terjemahannya;
"Saya menyokong segala usaha untuk melindungi keselamatan negara Israel," kata Encik Anwar, walaupun dia berhenti pendek berkata beliau akan membuka hubungan diplomatik dengan negara Yahudi itu, satu langkah yang katanya masih bergantung pada Israel menghormati aspirasi Palestin. Malaysia telah secara konsisten tidak menjalin hubungan diplomatik dengan Israel, walaupun hubungan perdagangan terhad wujud di antara syarikat-syarikat swasta di kedua-dua negara.
Ini bermakna, jika PR berjaya memenangi PRU13 nanti, dan dilantik sebagai PM baru, maka Anwar Ibrahim akan mengiktiraf pembentukan negara haram Israel. Seterusnya akan menjalin hubungan diplomatik dengan Yahudi.

http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203363504577184631682335306.html

PHIWEEETT!! AMY SEARCH KETUK KEPALA LIM GUAN ENG.

 KUALA LUMPUR – Mungkin rasa tidak puas hati dengan kenyataan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng, berkenaan ketuanan Melayu yang tidak diiktiraf DAP dan Pakatan Rakyat, penyanyi rock terkenal tanahair, Amy Search menyindir parti itu dengan menyuruh mereka menaiki keretapi “Tanah Melayu”.
Mengulas mengenai kenyataan Ketua Menteri Pulau Pinang itu di laman sosial Twitter miliknya, Amy menyuruh DAP menaiki perkhidmatan keretapi yang disediakan oleh Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB).
“Suruh DAP naik Keretapi Tanah Melayu lah hahaha,” komennya kepada peminat yang menyampaikan isi kandungan debat antara Guan Eng dengan Presiden MCA, Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek, yang berlansung petang semalam.
Dalam perbahasan antara dua tokoh politik kaum Cina itu semalam, Guan Eng menegaskan bahawa DAP tidak sesekali mengiktiraf dan menolak ketuanan Melayu sebagaimana MCA.
“DAP tidak mengiktiraf ketuanan Melayu dan hanya mengiktiraf ketuanan rakyat sahaja,” kata Guan Eng semalam.
Dipercayai kenyataan Setiausaha DAP itu menyebabkan Amy Search tersinggung dan menyindir Guan Eng malam semalam.

PANAS!!! BOB LOKMAN MASUK PAS, CARI SYURGA ATAU NERAKA JAHANNAM?

Bob Lokman ketika ditemuramah semasa mula-mula memeluk agama PAS. 

Bob berkata, "saya pelik kenapa wujudnya Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan. Patut Allah No.1, Taqwa diutamakan". 

Amboi.. pandai cakap, nak cari Allah katanya. Cari Allah tak payah masuk politik la Bob Lokman. Politik itu perosak agama. Lebih-lebih lagi PAS. 

 
Dah memeluk agama PAS, langsung diangkat sebagai ULAMA. Mengalahkan Nabi PAS, Nik Aziz Nik Mat. 

Kata memperjuangkan Islam, tapi apa yang berlaku adalah sebaliknya. Mendoakan saudara sesama Islam supaya pendek umur. LAHAULA WALA QUWATA ILLA BILLAH. 

Dalam Islam tidak ada pun menyeruh umat sesama Islam mendoakan Islam lain supaya mati cepat. Islam menyeruh sesama Islam saling mendoakan agar Islam lain dipanjangkan umur dan diberi hidayah untuk bertaubat.

Tapi dalam PAS semua ini adalah perkara biasa.

Ya Allah ya Tuhanku, Engkau panjangkanlah umur manusia bernama Muhamad Hakim Lokman. Enkgau berikanlah dia hidayah ya Allah, agar dia segera kembali ke jalan Engkau yang benar ya Allah. Sesungguhnya ya Allah Muhamad Hakim Lokman telah jauh terpesong dan dipesongkan oleh PAS. Amin.

Adv

Nuffnang 2