Nuffnang

Advertlets

Pesanan AC

Segala kelemahan dalam Blog ini datangnya dari penulis sendiri, dan semua kesempurnaan datang dari Allah s.w.t.

Kepada sahabat-sahabat Blogger sila linkkan blog Assassin Cyber di bloglist anda dan AC akan linkkan blog anda di list kami.

Kepada anda yang ada artikl menarik dan ingin dikongsikan sila email ke:

E-mail: telebihsudah@gmail.com

FOLLOW JIKA BERANI

Klik Butang Like Di Bawah

TUKAR SIZE FONT

Change Text Size
+A +A +A +A +A

16 February, 2012

KAMI PENCACAI ANWAR IBRAHIM SANGGUP BUAT APA SAJA!!!

Tu dia aih! Bilamana semalam dan hari ini kita dedahkan Anwar menyembah berhala, maka blogger penganut GAY dari Pakatan Haram telah membuat gambar superimpose PM yang kononnya membuat perkara yang sama macam Anwar!

Namun mereka silap bilamana blogger Gelombang Wangsa Maju mendedahkan kebabian mereka ini dengan secara detail. Meh kita tengok kat bawah ni wayang mereka yang tak mejadi:

Gambar Asal
Selepas Impose

Baca selanjutnya DI SINI.

PANAS!! ANWAR IBRAHIM MENGAKU BUKAN SEORANG ISLAM?

Melayu tak semestinya Islam, Begitulah Anwar memberi pendapat bahawa definisi melayu yang termaktub didalam perlembagaan harus ditukar kerana tidak mengikut akan hak asasi manusia.

Baca sini definisi melayu didalam perlembagaan:Klik sini

Anwar memperlihatkan sikap liberal,pluralisme dan beliau kelihatan bersetuju jika mana mana melayu Islam itu murtad atas hak kebebasan manusia.

Anwar sendiri mengakui Umno membela bangsa dan agamanya,perlembagaan yang sedia ada menurut Anwar menyekat melayu daripada mempunyai kebebasan beragama.Apa yang boleh kita tafsirkan jika satu hari nanti Anwar menjadi PM.Satu hari nanti kita akan ada melayu kristian,melayu buddha,melayu hindu atau pun melayu Islam.Kesemua dibawah pluralisme yang diperjuangkan oleh Anwar.

Sudah pasti definisi melayu akan ditukarkan jika pakatan memerintah dinegara ini.Inilah jadinya jika melayu sendiri memperlekehkan bangsa sendiri sepertimana yang PAS lakukan.




Read more: Pisau.net

Ustad PAS Dihalau Keluar Surau Oleh Anak-anak Qariah.


Ustaz Azrul Hakim Suradi, telah dijemput oleh AJK sebuah surau di Meru untuk menyampaikan ceramah sempena Maulidur Rasul.

GT difahamkan segalanya berjalan dengan baik selama 45 minit, sebelum dia mula melalut lalu menyentuh hal-hal politik.  Tipikal PASrasit, yang suka menjadikan rumah ibadah umat Islam sebagai gelanggang politik.

Azrul bermula dengan usaha memperkecilkan usaha kerajaan untuk menyediakan harga barangan berpatutan melalui KR1M.  Kemudian, ostat PAS ini menyerang pula pemberian RM500 BR1M.  Aiii.. goyang nampak...

Hasan Ali tidak terlepas dari bahan ceramahnya, dengan segala tuduhan.  Mmg Azrul menunjukkan ciri-ciri PASrasit sejati.  Apakah si Azrul Hakim ini "sedang gila talak" kerana Hasan Ali enggan bersama dengan PAS semula?

Sesi ceramah politik berlarutan melalut-lalut, sehinggalah satu detik waktu. 

Mungkin sudah tidak tahan dengan Ustaz yang tidak sedar diri bahawa kehadiran ini DIBAYAR oleh pihak surau, dengan tidak semena-mena, seorang ahli kariah di syaf depan berkata dgn nada sopan "Ustaz, kempen ke?".

Azrul pula dikhabarkan menjawab " Saya sentuh bab rasuah tak boleh ke? ".

Anak kariah membalas " Ustaz, kalau nak tuduh orang rasuah, tak payahlah sebut nama dia, nama parti, ini tak bagus, itu tak bagus.  Cuba kemukakan bukti, jangan hanya cakap sahaja.  Lagipun ini program Maulidur Rasul, bukan politik".

Azrul kemudian membalas "Kalau tak berminat, awak boleh keluar dari surau ini". 

Anak kariah, dengan tegas memberitahu " Kenapa saya perlu keluar?  Ini kariah saya, tempat saya. Ustaz lah KELUAR"

Cerita makin panas, sambung baca di SINI.

The Jerusalem Post Sambut Baik Sokongan Anwar Ibrahim.


Michael Ordman penulis penyumbang di akhbar online Israel, The Jerusalem Post (jpost.com) menyambut baik sokongan Datuk Seri Anwar Ibrahim terhadap keselamatan Israel sepertimana yang disiarkan di Wall Street Journal (WSJ) baru-baru ini.

“Dan dari politik dunia, saya secara peribadi suka dengan berita yang diberi perhatian bahawa Ketua Pembangkang Malaysia (bersedia) mengiktiraf Negara Israel ketika ditanya sama ada beliau bersedia membuka hubungan diplomatik dengan Israel”, kata Ordman dalam tulisannya di jpost.com bertajuk ‘We have lift-off

Ordman adalah penulis blog dari ‘Good News From Israel‘ turut diiktiraf pemikirannya oleh jpost.com kerana usaha gigihnya memberi perhatian terhadap pencapaian terbaru Israel dalam bidang teknologi, kesihatan, perniagaan, kewujudan bersama dan membina sebuah Negara Israel.

Pada 26 Jan lalu, WSJ telah melaporkan kenyataan Anwar yang berbunyi “I support all efforts to protect the security of the state of Israel,” said Mr. Anwar, although he stopped short of saying he would open diplomatic ties with the Jewish state, a step which he said remains contingent on Israel respecting the aspirations of Palestinians”

Maksudnya; “Saya menyokong semua usaha untuk menjaga keselamatan negara Israel, kata Anwar, namun apa yang dia katakan itu tidak bermaksud dia akan membuka hubungan diplomatik dengan negara Israel, satu langkah yang menurutnya bergantung sama ada Israel akan menghormati aspirasi rakyat Palestin”.

Susulan kenyataan di WSJ itu, Anwar sendiri mengeluarkan kenyataan di laman rasminya, anwaribrahimblog pada 28 Jan, menegaskan kehendaknya adalah ‘two state solution’dalam isu penyelesaian Israel-Palestin.

Two state solution’ merupakan gagasan idea yang dilobi oleh badan antarabangsa yang dianggotainya, iaitu International Crisis Group (ICG) yang mengesyorkan agar Israel dan Palestin sama-sama diiktiraf sebagai sebuah negara yang sah dan berdaulat, di samping mencadangkan agar dunia Islam khususnya negara-negara Arab membuka hubungan diplomatik dengan Israel.

“Pendirian saya ini ternyata sejajar dengan prinsip perjuangan Parti Keadilan Rakyat yang menjunjung tinggi prinsip Keadilan Sejagat dan tegas membela hak mereka yang dizalimi.

“Selain itu pandangan saya ini ternyata selari dengan Resolusi 1397 Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) dan Inisiatif Keamanan Arab (Arab Peace Initiative) yang berteraskan Penyelesaian Dua Negara atau lebih dikenali sebagai ‘Two-State Solution’.” katanya.

Pada 20 Mac 2008, wartawan jpost.com, Shani Ross pernah menulis rencana bertajuk “Anwar Ibrahim : Malaysia’s Future Prime Minister?” yang memuji kejayaan Anwar dalam pilihan raya umum ke-13.
“Kejayaan PKR telah memberikan erti yang besar kepada kebangkitan kembali karier politik bekas Timbalan Perdana Menteri, Anwar Ibrahim.

“Sebagai seorang penyokong Islam moderat, keadilan agama, budaya dan demokrasi liberal, populariti Anwar semakin meningkat, dengan sesetengah laporan mencadangkan bahawa pakatan pembangkang perlu memenangi pilihan raya akan datang, dia (Anwar) mungkin akan menjadi Perdana Menteri Malaysia”, kata Shani Ross yang merupakan Koordinator untuk Persidangan dan Program Eksekutif, International Institute for Counter-Terrorism, Pusat Antara Disiplin Herzliya, Israel.

Begitu juga dengan kolumnis jpost.com, Amotz Asa-El yang menyentuh nama Anwar Ibrahim dalam rencananya berkaitan dengan homoseksual, bertajuk “Middle Israel: Oy gay!

“Semasa saya baru menjadi pengarang berita , saya bertemu satu foto telegram dari Kaherah yang memaparkan kumpulan homoseksual ditahan beramai-ramai. Kemudian saya mengikuti kes Mahathir Mohamad , pemimpin Malaysia memecat timbalan berbakatnya, Anwar Ibrahim, dan mendakwanya atas pertuduhan liwat serta memenjarakannya atas dasar ‘jenayah’.

“Ketika mengikuti kes-kes di Mesir dan Malaysia, saya sentiasa berbangga dengan kebijaksanaan dan keberanian Haim Cohn, yang lebih ketara melindungi kaum homoseksual kerana dia seorang Yahudi yang tajam daya pemerhatian”, katanya.

Haim Cohn yang dimaksudkan oleh kolumnis jpost.com adalah Peguam Negara pertama Israel yang memutuskan untuk mengabaikan undang-undang kepada pelaku homoseksual di negara itu.

Sumber: AIDC

40 orang terkaya di Malaysia 2011

Menurut Forbes, senarai ini disusun dari maklumat yang diperolehi dari individu, bursa saham, dokumen awam dan penganalisis.

Mari kita tengok ranking terbaru ini:-

1. Robert Kuok RM 50.04 billion, 87 tahun, Kerry Group/ Kuok Group

2. Ananda Krishnan RM 45.78 billion, 73 tahun, Usaha Tegas

3. Teh Hong Piow RM 12.77 billion, 81 tahun, Public Bank

4. Lee Shin Cheng RM 12.74 billion, 72 tahun, IOI Group

5. Lim Kok Thay RM 10.89 billion, 59 tahun, Genting Group

6. Quek Leng Chan RM 10.75 billion, 70 tahun, Hong Leong Group

7. Syed Mokhtar AlBukhary RM 8.84 billion, 59 tahun, Yayasan AlBukhary

8. Lee Kim Hua RM 7.43 billion, 82 tahun, Genting Group

9. Tiong Hiew King RM 4.77 billion, 75 tahun, Rimbunan Hijau

10.Ong Bee Seng RM 3.98 billion, Hotel Properties Ltd

11.Azman Hashim RM 3.93 billion, 71 tahun, Amcorp

12.Vincent Tan RM 2.43 billion, 59 tahun, Berjaya Group

13.Lee Yeow Chor RM 1.998 billion, 45 tahun, IOI Group

14.Lee Yeow Seng RM 1.962 billion, 33 tahun, IOI Group

15.Lee Oi Hian RM 1.859 billion, 61 tahun, Batu Kawan

16.Lee Hau Hian RM 1.855 billion, 58 tahun, Batu Kawan

17.Yeoh Tiong Lay RM 1.811 billion, 81 tahun, YTL Group

18.Lau Cho Kun RM 1.775 billion, 75 tahun, Hap Seng Consolidated

19.Mokhzani Mahathir RM 1.665 billion, 49 tahun, Kencana Petroleum

20.Jeffrey Cheah Fook Ling RM 1.536 billion, 65 tahun, Sunway Group

21.Dr.Lim Wee Chai RM 1.244 billion, 53 tahun, Top Glove Corp

22.Francis Yeoh Sock Ping RM 1.229 billion, 57 tahun, YTL Group

23.Yeoh Seok Hong RM 1.129 billion, 52 tahun, YTL Group

24.Yeoh Seok Kian RM 1.098 billion, 54 tahun, YTL Group

25.Mark Yeoh Seok Kah RM 1.096 billion, 46 tahun, YTL Group

26.Michael Yeoh Sock Siong RM 1.092 billion, 51 tahun, YTL Group

27.Tony Fernandes RM 1.092 billion, 46 tahun, AirAsia

28.Kamarudin Meranun RM 0.856 billion, 49 tahun, AirAsia

29.Chong Chook Yew RM 0.813 billion, 88 tahun, Selangor Properties

30.Shahril Shamsuddin RM 0.804 billion, 50 tahun, Sapura Group

31.Shahriman Shamsuddin RM 0.791 billion, 42 tahun, Sapura Group

32.Liew Kee Sin RM 0.786 billion, 52 tahun, SP Setia

33.Yaw Teck Seng RM 0.699 billion, 73 tahun, Samling Group

34.Ong Leong Huat RM 0.621 billion, 67 tahun, OSK Holdings

35. Leong Hoy Kum RM 0.618 billion, 54 tahun, Mah Sing Group

36.Lee Swee Eng RM 0.570 billion, 56 tahun, KNM Group

37.Raja Eleena Raja Azlan Shah RM 0.568 billion, 50 tahun, Gamuda

38.Tan Heng Chew RM 0.557 billion, 65 tahun, Tan Chong Motors Holding

39.Stanley Thai Kim Sim RM 0.539 billion, 51 tahun, Supermax Corp

40.Tony Tiah Thee Kian RM 0.524 billion, 64 tahun, TA Enterprise

Adv

Nuffnang 2