Nuffnang

Advertlets

Pesanan AC

Segala kelemahan dalam Blog ini datangnya dari penulis sendiri, dan semua kesempurnaan datang dari Allah s.w.t.

Kepada sahabat-sahabat Blogger sila linkkan blog Assassin Cyber di bloglist anda dan AC akan linkkan blog anda di list kami.

Kepada anda yang ada artikl menarik dan ingin dikongsikan sila email ke:

E-mail: telebihsudah@gmail.com

FOLLOW JIKA BERANI

Klik Butang Like Di Bawah

TUKAR SIZE FONT

Change Text Size
+A +A +A +A +A

11 February, 2012

PAS dan negara haram Israel? Islam dan Negara Haram Israel(ini baru betul)


Bumi Palestin dimuliakan sejarahnya oleh Nabi Ibrahim A.S. Bapa kepada para nabi selepasnya yang diiktiraf oleh semua penganut agama samawi. Nabi Muhammad  S.A.W. dilahirkan daripada zuriatnya yang dihantar ke Makkah, yang dianugerah Allah kepada Ibrahim A.S. kerana jasa perjuangannya yang besar menentang syirik dan zalim oleh kuasa terbesar dunia dizamanya iaitu kerajaan Babylon yang diperintah oleh Raja Namrud.

Bumi Palestin adalah salah satu daripada tiga tanah suci bagi umat Islam, selepas Makkah yang dibuka oleh Ibrahim A.S. dan Madinah tempat Hijrah Rasulullah S.A.W. Palestin dimuliakan  kerana ramainya para Rasul dilahirkan di situ dan berpijak di atasnya  kaki para anbiya’  dan banyak darah para syuhada daripada kalangan Nabi dan ulama, kerana dibunuh oleh bangsa Yahudi  dengan zalimnya, menyebabkan mereka dilaknat Allah sehingga hari Qiamat. Allah juga menjadikan kiblat pertama bagi umat Islam di bumi Palestin. Di sini juga tampat berakhirnya  Isra’ dan bermulanya Mikraj Rasulullah S.A.W. ketika dijemput menjadi tetamu Allah. Maka  yang layak memakmurkan Palastin ialah  mereka yang beriman dan budiman.

Agama Islam mewajibkan penganutnya memegang amanah memelihara bumi Palestin dan tidak melarang  penganut Yahudi dan Kristian melakukan ibadat mengikut agama mereka dan mengunjungi tempat suci mereka. Sejarah membuktika hanya pemimpin Islam sahaja dapat menunaikan amanah memakmurkan bumi Palestin dengan memberi hak yang adil kepada semua.

Kejayaan tentera Islam di zaman Khalifah Umar bin Al Khattab R.A. membebaskan Palestin daripada penjajahan Romawi disambut oleh Paderi besarnya dengan meminta Khalifah Umar  datang menyaksikannya. Maka Khalifah Umar datang sehingga mengunjungi gereja besarnya, kemudian dimeteraikan perjanjian yang memberi hak yang adil kepada semua, kerana selama ini penjajah Romawi Byzantin yang beragama Kristian  mazhab Ortodok, tidak melayani mereka yang tidak semazhab dengannya dan kerajaan Yahudi pula menzalimi mereka yang tidak seagama dengannya. Hal yang sama berlaku dalam era kelemahan kerajaan Islam, sehingga tentera salib menakluk Palestin. Keadaan  menjadi baik semula, setelah Sultan Salahuddin Al Ayyubi daripada bangsa Kurdis dapat mengalahkan tentera Salib yang zalim dan membebaskan semula bumi Palastin. Lalu melayani semua pengunjungnya dengan adil.

Di zaman mutakhir, malapetaka menimpa bumi Palestin dengan memuncaknya keganasan, setelah Palestin dirampas dengan ganas oleh penjajah Barat yang menyimpan dendam terhadap Islam dan mengambil kesempatan daripada kelemahan umat  Islam Arab yang memperkecilkan Islam dan membesarkan kebangsaan Arab sehingga melebihi Islam dan mengatasinya. Dalam pembahagian tanah air yang dijajah di kalangan penjajah barat, maka Palastin jatuh ke dalam bahagian penjajahan British. Perjanjian Balfore dimeteraikan di antara pemimpin Zionis Yahudi dangan Menteri Luar British, Lord Balfore bagi menyerahkan bumi Palastin kepada golongan Zionis untuk mendirikan negara kebangsaan Yahudi dinamakan Israel. Kalangan penganut mazhab Ortodok Yahudi menentangnya dan memberi amaran bahawa tindakan ini bercanggah dengan ajaran mereka dan boleh menguburkan bangsa Yahudi. Kalangan sekular yang memisahkan agama Yahudi daripada politik melakukan kesalahan besar ini,  semata-mata menegakkan semangat kebangsaan dengan alasan sejarah bohong, bagi negara agung Israel yang pernah dipimpin oleh Nabi Sulaiman A.S. sehingga  menakluk dunia.

Negara bernama Israel sebenarnya tidak wujud dalam peta dunia sejak Allah mencipta bumi. Negara ini diwujudkan secara haram oleh kuasa besar dunia selepas perang dunia kedua, bagi mengotakan perjanjian Balfore  yang melibatkan British yang dibantu oleh zionis Yahudi, sejak  perang dunia pertama lagi. Negara ini hukumnya haram mengikut hukum agama dan undang-undang antarabangsa ciptaan manusia. Ini kerana ia merampas daripada penduduk asalnya dan menghalau sebahagian besar daripada mereka. Negara kuasa besar dunia yang menjajah memejam mata bagi menghilangkan sifat perikemanusiaan mereka untuk melakukan jenayah bersejarah ini demi kepentingan mereka. Bahkan sebahagian pemimpin negara itu dibantu oleh wang dan media golongan zionis untuk berkuasa.

Dalam pertarungan politik dan ekonomi antarabangsa yang didalangi oleh kuasa besar dunia pula, menjadikan negara haram Israel rakan strategik untuk menjaga kepentingan mereka dirantau paling banyak membekalkan sumber tenaga kepada dunia, dan juga bertindak menjadi polis bagi pihak Barat terhadap dunia Islam.

Perkara ini ditambah lagi dengan sikap tidak saksama negara besar  yang menghalalkan negara haram Israel  memiliki senjata pemusnah yang diharamkan kerana tanpa perikemanusiaan. Israel sudah membinanya sejak tahun enam puluhan lagi dan menghalang dengan apa cara sahaja bagi melindungi jenayah kemanusiaan yang dilakukannya. Walaupun melalui badan antar bangsa yang paling besar dan berpengaruh, sehinggalah menggunakan kuasa veto paling zalim.

Bagi umat Islam sudah menjadi perkara wajib membebaskan Palestin sepenuhnya dan membela saudara mereka yang dizalimi, sehingga menjadi fardu ain kepada penduduk tempatan dan yang berjiran dan wajib mengikut kedudukan masing-masing di tempat yang jauh. Haram menerima kewujudan negara haram. Maka PAS yang berdasarkan Islam menolak penyelesaian wujud dua negara, satu untuk rakyat Palestin dan satu lagi bernama Israel untuk Yahudi Zionis. Bagi kami, hanya satu negara Palestin sahaja bagi penduduknya yang berhak.

Walau pun banyak kalangan negara Arab menerima penyelesaian secara mewujudkan dua negara, ketahuilah bahawa Palestin bukan hak orang Arab sahaja. Palestin adalah hak umat Islam seluruhnya. Kalangan penganut agama Yahudi yang kuat berpegang dengan agama Yahudi menolak wujudnya negara Israel dan menghukumnya dosa besar kerana tindakannya adalah menggali kubur untuk kaum Yahudi  sendiri, yang disedari melakukan jenayah dosa besar, membasahi bumi Palastin dengan darah para anbiya dan ulama yang soleh.

Bagi Penganut Islam, bacalah firman Allah dalam beberapa surah. Di antaranya firman Allah:
وَضُرِبَتْ عَلَيْهِمُ الذِّلَّةُ وَالْمَسْكَنَةُ وَبَاءُوا بِغَضَبٍ مِنَ اللَّهِ ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ كَانُوا يَكْفُرُونَ بِآَيَاتِ اللَّهِ وَيَقْتُلُونَ النَّبِيِّينَ بِغَيْرِ الْحَقِّ ذَلِكَ بِمَا عَصَوْا وَكَانُوا يَعْتَدُونَ (61 ) البقرة.
61.  Lalu ditimpahkanlah kepada mereka nista dan kehinaan, serta mereka mendapat kemurkaan dari Allah. hal itu (terjadi) karena mereka selalu mengingkari ayat-ayat Allah dan membunuh para nabi yang memang tidak dibenarkan. demikian itu (terjadi) karena mereka selalu berbuat durhaka dan melampaui batas.
Firman Allah:
إنَّ الَّذِينَ يَكْفُرُونَ بِآَيَاتِ اللَّهِ وَيَقْتُلُونَ النَّبِيِّينَ بِغَيْرِ حَقٍّ وَيَقْتُلُونَ الَّذِينَ يَأْمُرُونَ بِالْقِسْطِ مِنَ النَّاسِ فَبَشِّرْهُمْ بِعَذَابٍ أَلِيمٍ (21) أُولَئِكَ الَّذِينَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ فِي الدُّنْيَا وَالْآَخِرَةِ وَمَا لَهُمْ مِنْ نَاصِرِينَ (22 ) آل عمران .
21.  Sesungguhnya orang-orang yang engkar kepada ayat-ayat Allah dan membunuh para nabi yang memang tak dibenarkan dan membunuh orang-orang yang menyuruh manusia berbuat adil, maka gembirakanlah mereka, bahawa mereka akan menerima siksa yang pedih.
22.  Mereka itu adalah orang-orang yang lenyap (pahala) amal-amalnya di dunia dan akhirat, dan mereka sekali-kali tidak memperoleh penolong.

Bagi penganut Islam yang mendirikan solat lima waktu yang diwajibkan, memanjatkan doa pada tiap-tiap rakaat sembahyangnya supaya dijauhkan bersifat golongan yang dimurkai Allah, maksudnya seperti golongan Zionis Yahudi tersebut.

Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang,
Presiden PAS

Sumber: Harakah

NGO Lancar Kempen Kutip 100,000 Tandatangan Desak Anwar Saman Dua Individu


BUKIT MERTAJAM, 9 Feb – Dua pertubuhan bukan kerajaan dan beberapa bekas pemimpin Parti Keadailan Rakyat hari ini melancarkan kempen mengutip 100,000 tandatangan rakyat untuk mendesak ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim menyaman dua individu berhubung rakaman video seks yang didakwa melibatkan beliau.

Wakil dua NGO berkenaan, Muhammad Zahid Md Arip, berkata kempen itu dimulakan di Permatang Pauh di sini kerana Anwar merupakan Anggota Parlimen kawasan berkenaan sebelum ianya diperluaskan ke seluruh negara.

Muhammad Zahid, yang juga bekas Naib Ketua Pemuda PKR berkata, jika benar beliau tidak bersalah, Anwar harus menyaman ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah dan Ummi Hafilda Ali yang telah secara terbuka membuat dakwaan kononnya beliau adalah orang yang terbabit dengan skandal seks.

“Kita percaya mampu mendapat lebih 100,000 tandatangan sempena kempen dua bulan itu sebelum menyerahkannya kepada Anwar melalui pejabat PKR Permatang Pauh di sini,” katanya di sini.

Dua NGO yang terlibat dalam kempen itu ialah Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) dan Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia (Pekida).

Muhammad Zahid berkata Anwar juga harus mengambil tindakan undang-undang terhadap akhbar asing Asian Wall Street Journal ekoran penyiaran temubual yang mendakwa beliau kononnya menyokong langkah menjamin keselamatan Israel.

“Dengan pelbagai tuduhan dan dakwaan yang dilemparkan itu, Anwar tidak boleh berdiam diri atau sekadar hanya menjawab di pentas-pentas  ceramah, beliau perlu tampil membersihkan dirinya dengan mengherat individu-individu berkenaan ke muka pengadilan dengan segera memfailkan saman malu,” katanya.

Sumber: Umno Online

Simpanan Di Bank Israel : Pelik Nurul Izzah, Anwar Tak Berani Buka Mulut..


Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim disaran menggunakan platform ceramahnya di seluruh negara untuk memberi penjelasan berhubung dakwaan terhadap anaknya yang juga Naib Presiden PKR, Nurul Izzah yang dikaitkan dengan akaun simpanan dan jumlahnya di dalam Israeli National Bank.

Bekas Timbalan Ketua Menteri 1  Pulau Pinang, Mohd Fairus Khairuddin berkata dakwaan tersebut yang kini berlegar di internet dan sebagainya bukan sahaja mencemarkan imej Ketua Pembangkang berkenaan, malah seluruh intitusi pembangkang itu sendiri.

Ini kerana katanya mereka dengan ghairah menghentam kepimpinan kerajaan yang ada hari ini khususnya kepimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dengan pelbagai dakwaan dan tuduhan yang tidak masuk akal.

“Sekali-sekala dalam ceramah tu berikanlah penjelasan yang sebenarnya bersama bukti yang jelas kerana rakyat ingin tahu perkara yang sebenarnya kerana perkara itu telah menjadi bualan umum.

“Saya tidak mahu membuat kesimpulan dan pelbagai tuduhan lain, cumanya ingin tahu apakah benar atau sebaliknya apa yang didakwa berhubung perkara berkenaan dan saya tidak tuduh dakwaan itu ada kebenarannya. Cuma saya pun nak tahu juga sejauh mana dakwaan berhubung isu tersebut,“ katanya kepada UMNO-Online di sini.

Baru-baru ini laman blog tempatan termasuklah novandri.blogspot.com dan semuthitam80.blogspot.com telah mendedahkan berkaitan akaun Nurul Izzah secara terperinci termasuklah jumlah akaun jutaan dolar dan tarikh akaun tersebut dibuka.

Fairus seterusnya menambah lagi lama mereka berdiam diri maka akan timbul pelbagai spekulasi mengenai isu berkenaan.

“Apa yang mereka tunggu lagi…..Kalau perkara yang sama berlaku kepada mana-mana pihak lain khususnya musuh politik mereka, bukan main hebat dan main garang meminta penjelasan.

“Tetapi bila terkena batang hidung sendiri, pandai pula berdiam diri dan tidak memberikan penjelasan sepatutnya.  Sebagai sebuah parti yang kononnya melaung-laungkan soal ketelusan dan sebagainya, itu yang sepatutnya mereka utamakan bagi membuktikan apa yang dicakap dan diwar-warkan baik di dalam ceramah dan sebagainya dikotakan,“ katanya.

Di dalam blog-blog terbabit dipaparkan secara terperinci transaksi yang dibuat di antaranya :

7. Name : Ms Nurul Izzah Bte Anwar – Post : Daughter of Deputy Prime Minister
Passport No. : R 671918 (M) – Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency) … 3 years
Account No : C-719-418-210 (M) – Amount : USD 13,000,000.00
Date of opening account : 17/06/96 – Date of Maturity : 17/06/99

8. Name : Ms Nurul Izzah Bte Anwar – Post : Daughter of Deputy Prime Minister
Passport No. : R 671918 (M) – Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency) – 3 years
Account No : F-817-200-11 (C) – Amount : USD 12,500,000.00
Date of opening account : 03/12/96 – Date of Maturity : 03/12/99

9. Name : Ms Nurul Izzah Bte Anwar – Post : Daughter of Deputy Prime Minister
Passport No. : R 671918 (M) – Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency) – 5 years
Account No : G-211-922-718-2 (D) – Amount : USD 15,000,000.00
Date of opening account : 12/07/97 – Date of Maturity : 12/07/02

10. Name : Ms Nurul Izzah Bte Anwar – Post : Daughter of Deputy Prime Minister
Passport No. : R 671918 (M) – Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency) – 1 years
Account No : F-3532-3310-501 (NG) – Amount : USD 15,500,000.00
Date of opening account : 21/09/98 – Date of Maturity : 21/09/99

11. Name : Ms Nurul Izzah Bte Anwar – Post : Daughter of Deputy Prime Minister
Passport No. : R 671918 (M) – Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency) – 3 years
Account No : DA-9159-7211-819 (M) – Amount : USD 4,500,000.00
Date of opening account : 20/05/96 – Date of Maturity : 20/05/99

12. Name : Ms Nurul Izzah Bte Anwar – Post : Daughter of Deputy Prime Minister
Passport No. : R 671918 (M) – Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency) – 3 years
Account No : ME-3138-5144-219 (A) – Amount : USD 10,000,000.00
Date of opening account : 08/09/97 – Date of Maturity : 08/09/00

Sumber: Umno Online

PR TIADA MODAL POLITIK KR1M JADI SASARAN


BACA SAMPAI HABIS ARTIKEL INI.

KR1M atau Kedai Rakyat 1 Malaysia, yang diwujudkan hasil idea PM Datuk Seri Najib. Idea KR1M ini adalah cetusan daripada idea pengwujudan 1Malaysia oleh Perdana Menteri sejak memegang jawatan sebagai Perdana Menteri Malaysia.

Idea pengwujudan KR1M ini sedikit sebanyak telah membantu ramai rakyat Malaysia terutamanya mereka yang berpendapatan rendah dan sederhana. KR1M ini ternyata mendapat sambutan menggalakkan di kalangan rakyat Malaysia, tanpa mengira kaum.

Namun, tatkala rakyat dalam golongan berpendapatan rendah dan sederhana (termasuk assassin) bersyukur dan menyambut baik KR1M. Wujud pula puak-puak penentang dan pendusta yang hanya tahu bercakap, hanya tahu berjanji, hanya tahu menipu, dan sebagainya, mula bersuara dengan mengatakan harga barangan yang ditawarkan di KR1M adalah lebih mahal berbanding harga pasaran.

Pelbagai thomahan telah dilemparkan berkaitan KR1M. Persoalannya, benar ke dakwaan puak-puak mulut banyak dan hati busuk ini berkaitan KR1M? Jawapannya hanya ada pada pelanggan yang pernah bertandang ke KR1M.

Sesungguhnya KR1M ini adalah satu ancaman kepada pembangkang. Sedikit keraguan kerana, kerajaan dengan segala inisiatif yang telah dijalankan untuk meringankan beban rakyat termasuk KR1M. Ternyata golongan Pakatan Haram tidak berestuju dengan usaha kerajaan BN untuk meringankan beban rakyat. Apa semua ini?

Bagi assassin sendiri, yang merupakan pelanggan setia KR1M, dakwaan dan fitnah pembangkang terhadap KR1M ternyata meleset dan tidak benar sama sekali. Daripada pengalaman assassin sendiri, mendapatkan barangan keperluan harian di KR1M boleh menjimatkan sekurang-kurangnya RM20-RM30. Bagi rakyat seperti assassin yang tergolong dalam pendapatan rendah, penjimatan sebanyak RM20 ini adalah terlalu besar dan tinggi nilainya. Apa yang kita boleh dapat dengan RM20?

Dengan RM20 isian minyak kereta, anda boleh membuat perjalanan dari Seremban ke Kuala Lumpur (tidak termasuk tol). Jika menaiki motosikal, anda boleh pergi dan balik sebanyak 2 kali dari Seremban ke Kuala Lumpur. Dan anda jangan terkejut jika, dengan RM20, anda boleh membuat perjalanan dari Kuala Lumpur ke Butterworth menggunakan motorsikal biasa. Besar buka nilai RM20 ini. Mungkin ada yang tidak percaya. Sebagai buktinya assassin sendiri pernah membuat perjalanan dengan motorsikal biasa 110cc perjalanan dari Semenyih Selangor ke Baling Kedah. Kos minyak pergi dan balik hanya RM46 sahaja. 

Benar, assassin bukanlah dari golongan yang berada. Pasal itu lah sanggup pergi dan balik dari Semenyih ke Baling dengan hanya menaiki motorsikal biasa. Inilah roda kehidupan yang sebenarnya. 

Berbalik kepada KR1M tadi. Jadi dengan adanya KR1M ini, golongan seperti assassin sedikit sebanyak boleh menarik nafas lega, kerana wang yang dapat dijimatkan dari KR1M boleh digunakan untuk mengisi minyak motorsikal.

Kepada pembangkang yang hanya tahu bercakap dan tidak pernah merasa perit sebuah kehidupan, jangan hanya tahu membangkang. KR1M bukan untuk pembangkang atau mana-mana pemimpin PR yang banyak makan rasuah. KR1M adalah untuk orang yang kurang berkemampuan seperti assassin. 

p/s: Pesanan assassin kepada kerajaan sedia ada terutama kepada PM, teruskan usaha 1Malaysia ini. 1Malaysia adalah apa yang golongan seperti assassin nantikan selama ini. 

KR1M di Sabah dan Sarawak selewat-lewatnya bulan Jun


Diwujudkan di daerah-daerah utama kedua-dua negeri
TAWAU: Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) akan diwujudkan di Sabah dan Sarawak selewat-lewatnya Jun ini, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Beliau berkata bilangannya belum ditentukan namun ia akan diwujudkan di daerah-daerah utama di kedua-dua negeri berkenaan sebagai sebahagian daripada usaha kerajaan untuk menyediakan tempat membeli belah alternatif kepada rakyat untuk membeli keperluan harian mereka.

“Kita memang bercadang untuk membukanya di Sabah dan Sarawak dalam satu dua bulan lagi. Kita tengah menjalankan kajian dari segi kos pengangkutan dan sebagainya. Kita tak nak apabila kita bukan KR1M di Sabah dan Sarawak harganya jauh lebih tinggi daripada di Semenjanjung.

“Jadi kita cuba untuk mendapatkan harga yang tidak jauh bezanya dengan Semenanjung. Yang pasti jika kita buka nanti, harga di KR1M akan berbeza (lebih rendah) dengan kedai-kedai lain,” katanya kepada pemberita di sini semalam.

Menurut Ismail Sabri, bilangan KR1M yang akan diwujudkan di kedua-dua negeri berkenaan juga perlu banyak bagi memastikan harga barangan yang dijual di kedai berkenaan akan sentiasa lebih rendah berbanding harga barangan di kedai-kedai biasa.

Bagaimanapun katanya, pihaknya tidak boleh memberi jaminan bahawa harga barangan yang bakal dijual di KR1M akan sama dengan harga yang dinikmati pengguna di Semenanjung kerana mengambil kira faktor pengangkutan untuk membawa barangan ke Sabah dan Sarawak.

Bagaimanapun katanya, bagi mengurangkan pengaruh kos pengangkutan ke atas harga barangan di KR1M di Sabah dan Sarawak, pihaknya akan mencari dan mengenal pasti pengusaha industri kecil dan sederhana (IKS) yang sesuai bagi  membekalkan barangan yang diperlukan.

 “Kita akan mengadakan perjumpaan dengan IKS di Sabah dan Sarawak (bagi berbincang mengenai perkara ini). Umpamanya kicap dan cili sos serta mee mungkin tidak perlu kita bawa dari Semenanjung kerana di sini pun ramai IKS yang terlibat dengan pengeluaran baranagn itu,” katanya.

Menurut Ismail Sabri, jika bekalan barangan seperti itu boleh diperolehi dari IKS dengan mudah, ada kemungkinan barangan di KR1M Sabah dan Sarawak akan jauh lebih murah daripada di Semenanjung.
Mengenai harga barangan termasuk makanan di Sabah dan Sarawak yang meningkat, Ismail berkata ia adalah fenomena global yang turut dirasai bukan sahaja di Malaysia tetapi negara-negara di seluruh dunia.
Katanya Malaysia juga tidak terkecuali daripada merasai fenomena berkenaan memandangkan Malaysia masih bergantung kepada pelbagai barangan import termasuk makanan untuk memenuhi permintaan dalam negara. — Bernama

Adv

Nuffnang 2